Egy generáció korlátok nélkül – Rajtad áll a jövőd! 2018

Egy generáció korlátok nélkül

Az UNICEF új programja, az Egy generáció korlátok nélkül (Generation Unlimited) idén ősszel indult el Magyarországon. A kezdeményezés széles nemzetközi együttműködésben jött létre, kormányok, multilaterális szervezetek, magánvállalkozások és civil szervezetek összefogásával. Célja, hogy 2030-ig a fiatal nemzedékek világszerte megfelelő oktatásban és képzésben részesülhessenek, és megtalálják helyüket a munka világában – az ENSZ fenntartható fejlesztési céljaival összhangban.

 Többet szeretnék tudni az Egy generáció korlátok nélkül programról

Ezen a tágabb keretrendszeren belül indult el a Rajtad áll a jövőd! jelmondattal egy új nemzetközi ifjúsági program – a fejlett világ országai közül 2018-ban egyedül Magyarországon, az UNICEF Magyarország megvalósításában.

 

Rajtad áll a jövőd!

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

A későbbiekben évente megrendezendő program tehát a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

További információ elérhető a Rajtad áll a jövőd! Facebook-oldalán IDE KATTINTVA.

Támogatni szeretném a Rajtad áll a jövőd! prgoramot

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek