#nemvagyegyedül

Piszkálnak online?

Csúfolnak a Facebookon?

Zaklatnak Messengeren?

Bár a karanténhelyzet Magyarországon a végéhez közelít, szakértők szerint az online bántalmazási „járvány” csak most éri el a tetőzést. A cyberbullying, vagyis netes bántalmazás világszerte komoly veszélyforrás: emberi tragédiához, öngyilkosságokhoz vezethet.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és az UNICEF Magyarország a Generali a Biztonságért Alapítvány támogatásával közös kampányt indít, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a problémára és rámutasson, hogy a szakértő segítség könnyen elérhető.

B. Nagy Réka, Dallos Bogi, Dezső Bence, Dukai Regina, Gulyás Lídia, Farkas Franciska, Fenyvesi Zoltán, FollowAnna, Hédinke, Istenes Bence, Iszak Eszter, Lina és Panni, Magyar Barbara, Palkovics Zóra, Puskás Peti, Rubint Rella, Stohl Luca, Süveg Márk (Saiid) és Szalay Isti is vállalta, hogy a fontos ügy mellé áll. Mindannyian más műfajban, más közönséghez és másként szólnak, azonban összeköti őket, hogy nagyon népszerűek a fiatalok körében, így hatékonyan tudják eljuttatni a #nemvagyegyedül üzenetét a társadalom minden rétegéhez.

#nemvagyegyedül –  a cyberbullying világszerte gyerekek millióit érinti, de rengeteg felnőtt dolgozik azért, hogy segítsen a nehézségek leküzdésében.

A hírességek posztolnak a cyberbullying veszélyeiről, az elérhető segítségről és megosztják a hallgatósággal a saját tapasztalataikat, hiszen az online bántalmazás őket sem kíméli. Többen arra is vállalkoztak, hogy segítenek a szakembereknek az arra vonatkozó információk gyűjtésében, hogy a fiatalokat milyen kérdések foglalkoztatják a témával kapcsolatban. Az anonim módon beérkező felvetésekre szakértők és maguk a sztárok válaszolnak július 7-én egy online talkshowban, amelyet az UNICEF Magyarország Facebook oldalán közvetítenek.

érdekel az esemény

Minden problémára van megoldás. Csak beszélned kell róla. Ha te is áldozat vagy, ne félj személyesen segítséget kérni egy felnőttől, vagy valakitől, akiben megbízol. Ha olyan a problémád, amit senkinek sem akarsz vagy mersz elmondani, hívd fel a Kék Vonal éjjel-nappal elérhető ingyenes számát, a 116-111-et, vagy regisztrálj a www.kek-vonal.hu oldalon, ahol emailben, vagy a chat szobában tudsz online segítséget kérni. Akár névtelenül is beszélgethetsz a Kék Vonal munkatársaival, ha így könnyebb segítséget kérned. Ha az UNICEF Magyarországtól szeretnél segítséget kérni, akkor írj az onlinezaklatas@unicef.hu e-mail címre.

Most a szülőkhöz fordulunk: az alábbi videóban Szinetár Dóra, az UNICEF Magyarország Nagykövete beszél arról, mit kell tudni a cyberbullying jelenségről, és hogyan lehet biztonságos a gyerekek online jelenléte.

Többet szeretnék tudni a cyberbullyingról

A netes bántalmazás olyan, mint a „valóságos”, és súlyos, akár végzetes következményekkel járhat. Bárkiből válhat áldozat, a bántalmazók lehetnek a gyerek kortársai vagy akár felnőttek is. Az áldozatok gyakran szégyellik, ami velük történik, vagy nem találnak olyan felnőttet, aki komolyan veszi a problémáikat. De nem vagy egyedül! Ne gondold, hogy a te hibád, ha online zaklatnak. Számíthatsz a segítségünkre! #nemvagyegyedül

 

A #nemvagyegyedül kampány a közreműködésével jött létre.

Szakmai segítséget a nyújtott.

 

Két éve zajlott le az első #nemvagyegyedül kampány, akkor több mint 100 gyerek kapott személyes segítséget, az üzenet pedig milliókhoz eljutott.

Ilyen volt a 2018-as #nemvagyegyedül kampány

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek