Berg Judit&Kőszeghy Csilla
(Két kis dínó)

Berg Judit 15 éve ír meséket, mesekönyvei több korosztályt is megszólítanak, a legkisebbektől a kamaszokig. Jelenleg több mint hatvan könyve van forgalomban, úgyis mint a Rumini-, a Lengemesék-, a Két kis dínó és a Maszat-sorozat, de sokféle kalandos történetet írt már kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. Meséimből színdarabok, bábelőadások, mesefilmek, hangoskönyvek, rádiójátékok, társasjátékok és plüssfigurák is készültek.

Kőszeghy Csilla tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafika és művészettörténet tanár szakán végezte, majd mesterképzésben a Londoni Kingston University illusztráció szakán vett részt. Szabadúszó illusztrátorként és grafika tanárként dolgozik 2004 óta. Számos hazai és nemzetközi kiállításon vett részt, többek között a budapesti Goethe Intézetben, a londoni Magyar Intézetben, a Bolognai Gyerekkönyv kiállításon a magyar pavilonban és a Budapesti illusztrációs fesztiválon.

 

“Az UNICEF-fel közösen létrehozott „Két kis dínó a világ körül” programmal az volt a célunk, hogy játékosan, mesébe ágyazva ismertessük meg a gyerekekkel a világ különböző pontjain élő kortársaik életét, örömeit, nehézségeit. A meséken keresztül úgy próbáljuk bemutatni az UNICEF munkáját, hogy miközben a gyerekek jól szórakoznak és sok új, érdekes dolgot tanulnak a nagyvilágról, a történetek hatására érzékenyebb, felelősebben gondolkodó, tudatosabb emberekké is válnak.”

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek