Kolosi Beáta
(Líra)

Kolosi Beáta a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója. Az 1993-ban alakult Líra Könyv Zrt. 95 könyvesboltjával a legtöbb boltot üzemeltető könyvesbolthálózat Magyarországon. A cégcsoport kiadói portfóliójába olyan műhelyek tartoznak, mint a Magvető, az Athenaeum, a Corvina, a Rózsavölgyi és Társa, a General Press vagy a Partvonal. A Líra csoport különös figyelmet fordít a gyerekekre, a Manó és Menő Könyvek, a gyerekkönyv piacmegkerülhetetlen szereplői.

Kolosi Bea 20 éve dolgozik a könyvszakmában, tudását, tapasztalatait a családi tulajdonú cégben szerezte és mélyítette. 2011-ben vette át a Líra cégcsoport vezérigazgatói posztját édesapjától. Két kamasz gyerek mellett a harmadik gyerekének a Manó könyvek kiadót tekinti, amit a nagyobbik gyereke születése után kezdett el. Együtt nőttek fel és a gyermekirodalommal foglalkozó kiadó mára a cégcsoport legnagyobb kiadója lett. Ezen kiadó gondozásában jelenik meg az Egy feminista nem jár rózsaszínben – és egyéb hazugságok című könyv, melynek bevételéből az UNICEF munkáját támogatja a kiadó.

 

“Hiszem, hogy az olvasással tudunk a legtöbbet tenni azért, hogy gondolkodó, felelős felnőtteket neveljünk. A kiadói portfólió kialakításánál is folyamatosan ügyeltem arra, hogy segítséget nyújtsunk a kamaszgyerekeknek; így kerülhettek be olyan témák is a nekik szóló regényeink közé, mint a bullying, a testképzavar, az anorexia, a kamasz terhesség, a mániás depresszió vagy épp a girlpower.  Ilyen formán, cégem saját missziója az UNICEF oktatásért folytatott küzdelmével tökéletes összhangban áll. “

Te is csatlakozhatsz Kolosi Beátához, hogy támogasd az UNICEF gyerekekért folytatott munkáját. 

(Ne felejtsd el a közlemény rovatba beírni: Kolosi Beáta)

Csatlakozom

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek