Fiatal Nagykövetek

Tegyünk a fiatalok mentális egészségéért!

Az UNICEF Magyarország küldetésének fontos része a gyerekek lelki egészségének megóvása, Fiatal Nagykövetként mi is hozzájárultunk, hogy felhívjuk a figyelmet erre a mindannyiunkat érintő témára.

Kövécs Laura több alkalommal is felszólalt, és különböző szakmai beszélgetésben képviselte a fiatalok véleményét. A koronavírus-járvány mentális hatásairól szóló, Lélekvakcina címmel tartott kerekasztalon Ujhelyi István (európai parlamenti képviselő – közegészségügyi biztottság), Szlankó Viola (pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője), Makai Gábor (klinikai pszichológus), Sz. Látó Judit (mentálhigiénés szaktanácsadó) és Schermann Fruzsina (egyetemi hallgató) voltak a beszélgetőpartnerei.

Szerepelt az UNICEF Magyarország nyilvános beszélgetésén is, ahol rajta kívül még Labancz Dániel (klinikai gyermek-szakpszichológus), Balatoni József (alias Jocó bá, tanár, influencer, író), Szlankó Viola (pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője), valamint Pulai András (szociológus) osztotta meg a gondolatait arról, hogyan hat a járványhelyzet a gyerekek és fiatalok mentális egészségére Magyarországon.

A karanténhelyzet nehézségeiről és előnyeiről az UNICEF Rajtad áll a jövőd! programjának keretén belül indított Mental Tea című podcastban számolt be.

Laura a beszélgetések során nem csak a saját, hanem a kortársai tapasztalatát is meg tudta osztani, hiszen az Óbudai Árpád Gimnázium UNICEF Clubjával egüttműködésben kérdőíves módszerrel vizsgálta a környezetében lévő fiatalok érzéseit, gondolatait, véleményét a járványhelyzetről. Erről ITT írtunk bővebben.

Mindannyian részt vettünk az UNICEF Magyarország programjában, amelyben gyakorlati tanácsokkal szolgáltunk szülőknek, pedagógusoknak és mindenkinek, aki szeretné támogatni a környezetében élő kamaszokat abban, hogy minél hatékonyabban küzdjenek meg a járvány káros mentális hatásaival. A videóban Labancz Dániel klinikai szakpszichológus, az UNICEF Fiatal Nagykövet program koordinátora mellett mi is beszéltünk arról, hogyan érintett minket a karanténhelyzet, a korlátozások, a személyes találkozások hiánya és az online oktatás.


Ebben a blogban az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveteinek véleménye jelenik meg, amely nem minden esetben tükrözi az UNICEF álláspontját.

2021. november 10.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek