UNICEF Blog

Hozd ki magadból a legtöbbet karanténban is – tippek az UNICEF Fiatal Nagykövetétől

Sziasztok gyerekek! Helló srácok!

Most hozzátok szólok, kortársaimhoz, akiknek a mostani helyzet miatt teljesen felfordult a megszokott kis rutinjuk, akárcsak nekem.

Hetekkel ezelőtt nem is gondoltuk volna, hogy hirtelen nem kell majd iskolába járnunk, hogy már nem mehetünk csak úgy el bandázni a játszótérre vagy nem az lesz a legnagyobb gondunk, hogy éppen melyik filmet nézzük meg a moziban. Senki se számított rá és nem tudhatjuk, meddig tart ez a szokatlan időszak. De addig is nézzük a pozitív oldalát és fogjunk bele valami hasznosba! 🙂 Íme egy-két tipp, hogy hogyan hozd ki a legjobbat a karanténidőszakból. Kövécs Laura, az UNICEF Fiatal Nagykövetének írása.

1. Tervezd meg a saját napod!

Indítsd el a napot, úgy mintha iskolába indulnál! Ágyazz be, bújj ki a pizsamádból és ha eljön a tanulás ideje, akkor koncentrálj a feladatodra! Hidd el, ha nem lustálkodsz délig, akkor bőven belefér a játék, a pihenés vagy akár a sorozatnézés is.

2. Sportolj! 

Itt a nagy lehetőség, hogy kicsit formába hozzátok magatokat! Rengeteg videót találhattok a neten, amik segítségével bepótolhatjátok a tesi órákat. Ha pedig nem vagy nagy rajongója az erősítéseknek, próbáld ki a jógát vagy csak táncolj a kedvenc dalaidra!

3. Vágj bele valami olyanba, amiről mindig is álmodtál! 

Ha még mindig úgy érzed, hogy van felesleges időd és energiád, itt az idő, hogy kipróbáld azokat a recepteket, amiket bejelöltél a szakácskönyvben, tanulj meg egy új nyelvet, készíts gyönyörű festményeket! Írhatsz naplót vagy akár indíts YouTube csatornát, hogy lássák a többiek is, hogy nem is olyan szörnyű ez a karantén!😉

4. Tölts időt a családoddal!

Ahelyett, hogy a tesóddal egymás agyára mennétek, fogjatok össze és vonjátok be szüleiteket is valami családi programba. Vegyétek elő a szekrényekben porosodó társasjátékokat vagy nézzétek meg a kedvenc családi filmjeiteket! A lényeg, hogy szánjatok időt egymásra!

5. Csinálj nagytakarítást!

Itt a tavasz, ideje kiszortírozni egy-két felesleges cuccot! Vegyétek elő a tavaszi-nyári ruháitokat, a felesleges kacatokat dobjátok ki! Meglátjátok, tiszta környezetben ti is jobban fogjátok magatokat érezni.

6. Hívd fel a barátaidat!

Habár jobb, ha most nem találkoztok, ne feledd, hogyha a wi-fi lehetővé teszi, akár órákig is cseveghettek legjobb barátaiddal! Meséljétek el, hogy milyen volt a napotok, tanuljatok együtt vagy írjatok közösen bakancslistát arról, hogy mit szeretnétek csinálni, mikor már újra együtt lesz a banda!

Segítsétek egymást, vigyázzatok magatokra és szeretteitekre és #stayathome!💙


A kiemelt kép csak illusztráció

Ebben a blogban az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveteinek véleménye jelenik meg, amely nem minden esetben tükrözi az UNICEF álláspontját.

 Tovább a Fiatal Nagykövetek főoldalra

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek