Híreink

Fiatal Nagyköveteit keresi az UNICEF Magyarország

2021. április 26. 10:07

Korosztályuk szóvivői lehetnek a kiválasztott fiatalok

 

Pályázatot hirdet az UNICEF Magyarország, hogy megtalálja Fiatal Nagyköveti Tanácsának új tagjait. A kiválasztott Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek véleményének és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is.

Az UNICEF egy olyan világ építésében kéri a fiatalok segítségét, ahol minden gyermek biztonságban van az erőszakkal szemben, érvényesülnek a jogaik és kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket.

Az ideális jelölt 14-21 év közötti, „szóvivőként” is szívesen képviseli a gyerekjogok ügyét, valamint aktív közösségi életét él az iskolájában, településén, szűkebb környezetében. A közösségszervezésben, diákújságírásban, jótékonysági akciókban szerzett tapasztalat előnyt jelent. Az ország minden pontjáról, bármilyen háttérrel jelentkezhetnek az érintett korosztály tagjai, lényeges szempont, hogy a Tanács sokféle fiatal sokféle világát tükrözze.

A világ egyik legismertebb gyermekjogi szervezeteként az UNICEF különösen fontosnak tartja a fiatalok bevonását az őket érintő döntésekbe. A Fiatal Nagykövet pozíciót az UNICEF Magyarország 2015-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a Gyermekjogi Egyezmény szellemében biztosítsa a gyermekek részvételét a munkájában. Az új tagokat minden évben pályázat útján választják ki, jelenleg hét fiatal alkotja a Tanácsot.

A Fiatal Nagykövetek az elmúlt években együttműködtek a Gyermekbarát Településekkel, panelbeszélgetéseken osztották meg gondolataikat, döntéshozókkal találkoztak, cikkeket írtak, kampányokban hallatták a hangjukat.

A leendő Fiatal Nagykövetek egy nagyszerű csapat tagjai lehetnek, részt vehetnek az UNICEF Magyarország rendezvényein, programjaiban, alakíthatják a szervezet tevékenységét és kipróbálhatják magukat új, izgalmas helyzetekben.

„Nagy várakozással keressük új nagyköveteinket, akik korosztályuk hangjaivá válnak és betekintést adnak nekünk, gyermekekért dolgozó felnőtteknek abba, hogy maguk a fiatalok mit gondolnak egyes témákról. Ez a generáció formálja majd a jövőnket, érdemes rájuk már most odafigyelni” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Fiatal Nagyköveti programot az OTP Junior támogatja.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk a fiatalokat, nemcsak a pénzügyi ismereteik bővítésében, hanem abban is, hogy az élet minden területén tudatosabbá váljanak, ezért is csatlakoztunk az UNICEF Magyarország kezdeményezéséhez. A pályázatot meghirdettük az OTP Junior Next mobilalkalmazásban is, amellyel a fiatalok álláskeresését, jövőtervezését, pénzügyi tudatosságuk fejlesztését segítjük” – mondta Szabó Dóra, az OTP Bank CSR vezetője.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek