Küldd el nekünk az Apa-sztoridat!

NYEREMÉNYJÁTÉK! Lezárult!

Ha tudtam volna, mielőtt Apa lettem…

Mondd el nekünk Te is, hogy mi az, amit szerettél volna tudni, mielőtt Apa lettél!

Küldd el nekünk az Apa-sztoridat és a legjobbakat megosztjuk a felületeinken. Minden beküldő részt vesz a nyereményjátékban, amelynek végén értékes ajándékcsomagokat sorsolunk ki.

Legyen a Tiéd a  páros Hungaroring belépőjegy, a Feldobox élményajándék doboz vagy a LEGO ajándékcsomag egyike!

HA TUDTAM VOLNA, MIELŐTT APA LETTEM...

Név
Email cím
Telefonszám
AZ ÉN APA-SZTORIM
  • A pályázatok beérkezési határideje június 17. éjfél. A nyereményjátékban minden beküldő részt vesz, a nyerteseket június 27-én emailben értesítjük.
  • A pályázatok beküldésével a résztvevő hozzájárul, hogy pályaművét közzétegyük az UNICEF Magyarország és médiapartnereinek platformjain.
  • A pályázó adatainak közlésével hozzájárul, hogy azokat a megújult adatvédelmi szabályoknak megfelelően az UNICEF Magyarország bizalmasan kezelje, harmadik fél számára nem teszi hozzáférhetővé.

További információk a Játékszabályzatban és az Adatvédelmi Nyilatkozatban.

Sokan sokféleképp készülnek az apaságra. Könyveket olvasva, nagyszülői jó tanácsokra hallgatva, tanulva a barátok vagy épp saját gyerekkoruk tapasztalataiból. A leendő szülők hónapokkal előre kifestik a babaszobát, lelkesen járják a bababoltokat, beszerzik a szükséges babakelengyét, hogy mire megérkezik a csöppség, minden és mindenki készen álljon az új jövevény fogadtatására. Ez azonban nem mindig sikerül elsőre. Egy kisgyerek minden család életében változást hoz, és sokszor olyan váratlan meglepetéseket tartogat, ami még a legtalálékonyabb apukáknak is fejtörést okoz. Persze egy-egy ébren töltött éjszaka után a fáradtságra gyógyír a gyermek mosolya, a legó nyoma is hamarabb múlik a talpunkról, ha kislányunk egy puszit nyom az arcunkra, és nincs annál jobb érzés, mint amikor gyermekünket boldognak látjuk.

Neked mi a legjobb élményed Apaként? Mi az, amire sosem gondoltál, mielőtt még megszületett a gyermeked, most azonban óriási örömmel tölt el? Oszd meg velünk kedvenc történetedet és nyerj értékes ajándékcsomagokat!

Sztárok Apa-sztorijai

Nézd meg, hogy a hazai sztárok miként élik meg az apaságot!

Beküldött Apa-sztorik

Köszönjük, hogy Te is megosztottad velünk kedvenc történeted! A nyereményjáték 2018. június 17-én lezárult. A június 27-i sorsolás során az összes résztvevő közül 3 nyertest hirdettünk, őket emailben értesítettük. A részletek a lenti sorsolási jegyzőkönyvben találhatóak.

A beküldött sztorikat szerkesztés nélkül közöljük, a kép minden esetben csak illusztráció.

Veress Zénó

Éjszaka sokáig dolgoztam. Reggel az ébresztőórát többször is lenyomtam és visszaaludtam. Ma is arra ébredtem, hogy a pici lányom az arcomra tette a kezecskéjét és pár centire mosolyog az arcomtól. „Apa ébredj, mert elkésel a munkahelyedről és leszidnak. Azt én nagyon nem szeretném.” 🙂

Ferenczy Tibor

Az eddigi legszebb pillanat, természetesen a három gyermekem megszületése mellett, az az volt amikor a tudomásomra hozták, hogy nagypapa leszek. A történet röviden: Egyik este a lányom átadott egy csomagot, benne az általam nagyon kedvelt mesekönyvvel az Öreg néne őzikéjével! Természetesen egy benne rejlő üzenettel, melyben jelzik, hogy nemsokára ebből kell mesélnem! 🙂

Csiszár József

Az apaságban nem az volt a furcsa, hogy mikor – két évi boldog házasság után- megszületett a fiam, pisis pelenkák áztak a vödörben.Abban a vödörben, amiben azelőtt a söreim hűtöttem, és néha pezsgőt is, jégdarabok között. Nem bántam, hogy elmaradtak a bulik, a hétvégi mozi, lassan elkoptak az ivócimborák. Engem nem zavart a gyereksírás, mert két műszakban keccsöltem, kómában húztam a lóbőrt amikor csak lehetett. A középső lányommal aztán már föl-alá mászkáltam, ha sírt, mert a lányok hasfájósak. Büszke fiús apaként harsogva énekeltem, hogy a lányok, a lányok, a lányok angyalok. Már attól elgyöngültem,ha az én kis virágszálamnak görbülni kezdett a szája. Több mint tíz esztendő után érkezett ráadásnak a Kicsi. Mindenki üdvöskéje, aki új színt dobott a palettára. Másfél éves koráig tartott a rózsaszín köd. Aztán egy szürke decemberi napon minden elsötétült. A nejemet autóbaleset érte. Karján a kicsi lánnyal a zebrán ütötte el egy autó. A Mikulás nekünk akkor gyászt hozott. Onnantól számítható az én apaságom, hiszen a szülői mibenlét minden súlya rám szakadt. Addig csak mese volt, játék és öröm. Nem részletezem a küzdelmeket. A bajban elkoptak lassan mellőlem a kezdetben buzgó segítők. Egyedül neveltem fel őket.De fölneveltem, mind a hármukat, becsülettel. Szakmát tanultak, boldogulnak. Tamás fiam autószerelő, Edy a szállodaiparban dolgozik, Fruzsi cukrász. A lányok külföldön élnek. Edina Los Angelesben, ő már anyuka. Hat éves Márk unokámat még nem dajkálhattam. Fruzsi Németországban próbál szerencsét. Néha, félálomban felvillannak a gyerekkoruk emlékei. Amikor egyszerre voltak kanyarósak, és hármukon összesen 127 pöttyöt kentem be rázókeverékkel.Eszembe jutnak az odakozmált palacsinták, vagy amikor az elkékült Kicsiből fejjel lefelé kellett kirázni a savanyú cukrot. Apák napja nekem akkor van, amikor hazajönnek. Bekuckóznak a félszobába. Dől ki a cigifüst, én szidom őket, ők meg vihognak rám, mint a kiscsikók. Pedig már olyan nagy lovak! Május első vasárnapján mégis rám írnak: \” Boldog anyák napját, Apuci! \”

Süveg Attila

Július 1-én tudtuk meg a párommal, hogy szülők leszünk. Ennél nagyobb bodogság csak az volt amikor 2018.03.06-án 24:00 perckor a karunkban tarthattuk Zoé nevű gyönyörű kislányunkat! Egy álom vált valóra, sőt még annál is több! Én nagyon hajas baba voltam, és mindig imádkoztunk, hogy Zoé is ezt örökölje. A jó Isten meghallgatott minket, mert adott nelünk egy csupa haj kis babot! Babot, mert mikor beszéltük, a várandosság alatt, hogy most mekkora lehet, egyszer azt mondtuk, hogy most akkora, mint egy kis bab, így azóta is rajta maradt ez a becenév. Nem vagyok még tapasztal apuka, de már most számtalan élményem van vele kapcsolatban, talán a legszebb emlék, amikor egy kora reggelen Zoé felébredt, a párom pedig fáradt volt, így kivonultunk a nappaliba, hogy ne zavarjuk anyát! Picit hasfájós volt a Zozi a kezdeti időszakban (szerencsére már elmúlt). A pocak fájás miatt nyugtalan volt és elkezdett sirdogálni. Magamhoz öleltem, masszíroztam a pici hasát és annyira megnyugodott, hogy rövid időn belül elaludt rajtam! Egy újszülött és az édesanya még a szülés után is egyek, minden rezdülésére figyelnek a másiknak, és elválaszthatatlan kötelék van köztük, de ez volt az első olyan pillanat amikor éreztem, hogy megbízik bennem, és rám is szüksége van. Még csak 3 hónapos az életünk szerelme, de annyi boldogságot tud adni nekünk, amit másból egy élet alatt sem tudnánk kapni! Csodálatos dolog apának lenni! Nem tudom, hogy eddigi mi értelme volt az életünknek!

Németh István Gergely

Sztori 1. A kisfiam születése: 2012 tavaszán a harmadik gyermekünkkel volt a párom várandós. Már a terhessége 9. hónapja elején járt, amikor egy éjszaka beindult a szülés. Monoron lakunk, és a ceglédi kórházban szerettük volna a szülést lebonyolítani. Azonnal autóba pattantunk, a két nagyobb, alvó gyermeket betettük a hátsó ülésre, és elindultunk a kórházba. Azonban a szülés menet közben váratlanul felgyorsult, és a kisfiam, Zsombor félúton világra jött. Ott, az autóban, az éjszaka közepén a dombok között. Mindenféle segítség nélkül kellett őt ellátnunk a párommal, de szerencsére minden rendben volt, azonnal felsírt, nem volt komplikáció. Végül egy boldog babával értünk be a kórházba. Azóta minden évben visszamegyünk Zsombor születésnapján a \”tett helyszínére\” egy fénykép erejéig. Sztori 2.: a kislányom a segítő 2015-ben a menekültválság kirobbanását követően a párommal nagyon sokat jártunk ki a pályaudvarokra és az országhatár mellé segítséget nyújtani a menedékkérőknek. Az akkor alig hat éves kislányom, Enikő nem engedte magát otthon hagyni, végig, minden helyszínre velünk tartott. Nagyon sok nehéz helyzetbe került emberrel kerültünk közvetlen kapcsolatba, és nagyon sokak arcára sikerült először mosolyt csalnunk a megpróbáltatásaik közepette. Közösen tanultuk meg, hogy a nagy bajban egy kis segítség is milyen sokat számít. Bízom benne, hogy számára is egy életre szóló tanulság lesz. Sztori 3. Vulkántúra a nagyfiammal A nagyfiamnak, Szabolcsnak mindig nagy álma volt, hogy egy aktív vulkánt láthasson testközelből. Évekig gyűjtötte a zsebpénzét és a locsolópénzét, míg végül 2016 tavaszára annyi pénzt össze tudtunk gyűjteni, hogy ketten – illetve az apósommal kiegészülve hármasban – együtt ellátogassunk Szicíliára, ahol az Etnát néztük meg, 3000 méter magasságig felkapaszkodva. Igazi fiús kiruccanás volt, puritán körülmények között, de mindkettőnknek, -hármónknak egy életre szóló élményt adott.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek