UNICEF Blog

Így segíthetik a munkáltatók a dolgozó szülőket koronavírus-járvány idején

A gyerekeknek most még inkább szükségük van a szüleikre. A szülőknek pedig a munkáltatók támogatására.

 

A koronavírus-járvány terjedése miatt alapjaiban változtak meg a családok mindennapjai. Felborult a gyerekek megszokott napirendje, a tanulóknak át kellett állniuk távoktatásra, sokaknak kellett már szembenézniük a családban megjelenő megbetegedésekkel és jövedelemkieséssel is. A gyermek jóléte szempontjából óriási jelentősége van az édesanya testi-lelki jólétének és a család erőforrásainak is, és mindezt alapvetően befolyásolja az, hogy dolgozó anyaként mivel kell szembenézni. Munkaadóként fontos megismerni a kisgyermekes nők speciális élethelyzetét és igényeit, hogy mindkét fél számára kölcsönösen előnyös értékajánlatot tudjunk adni. Ehhez értékes támpontot ad az UNICEF Magyarország és az Indotek Group kutatása, amely szerint a magyar társadalom kettős elvárást támaszt a kisgyermekes anyák felé.

A járványügyi vészhelyzetben a dolgozó szülőknek a munkáltatóktól időre és segítségre – például fizetett szülői szabadságra, fizetett betegállományra, rugalmas munkavégzésre – van szükségük ahhoz, hogy megkönnyítsék ezt a gyakran feszült és változásokkal teli helyzetet a gyermekek számára.

Mit tehetnek a munkáltatók?

1. Felmérhetik a jelenlegi családbarát rendelkezések hatékonyságát

A létező szabályzatok vajon kellőképpen támogatják a családokat? A felmérést a legsürgősebb szükségletek azonosításával lehet kezdeni, elsőként a sérülékeny helyzetű csoportokra fókuszálva, például a határozott munkaviszonyú, külföldi, várandós vagy gyermekét (egyedül) nevelő munkavállalókra, valamint azokra, akik fogyatékkal élnek és akik nem részesülnek fizetett betegállományban.

2. Megadhatják a rugalmas munkavégzés lehetőségét

A rugalmas munkavégzés a dolgozók számára szabadságot adhat, hiszen akkor és ott tudják teljesíteni a munkahelyi kötelezettségeiket, ahol és amikor akarják. Mivel a dolgozó szülők szükségletei igen változatosak, ezért különböző típusú rugalmas munkavégzési formával kellene támogatni őket, hogy a gyerekeikről és a többi családtagjukról megfelelően tudjanak gondoskodni. Ebbe beletartozhat a távmunka, a tömörített munkarend vagy a hosszútávú szabadság biztosítása, hogy a dolgozók gondoskodni tudjanak az idős, fogyatékkal vagy betegséggel élő hozzátartozóikról.

3. Támogathatják a szülőket biztonságos, elérhető és megfelelő minőségű gyermekgondozási lehetőségekkel

A március 16-án elrendelt iskolabezárással sok dolgozó szülőnek szembe kellett néznie azzal, hogy egyáltalán semmilyen vagy csak korlátozott gyerekgondozási felügyeletet biztosítanak számukra a munkáltatóik. Néhányan rákényszerültek, hogy felügyelet nélkül hagyják otthon a gyereküket, ezzel veszélyeztetve a biztonságukat. A munkáltatók  többféleképpen segíthetik a szülőket, például anyagi támogatással vagy rugalmas munkavégzés lehetőségével.

4. Megfelelő higiéniai feltételek megteremtése

Ha az otthoni munkavégzés nem megoldható, a munkaadók kötelesek a munkahelyen megfelelő higiéniai körülményeket biztosítani, továbbá ahol a rendes kézmosási lehetőség nehezen vagy nem mindig elérhető, ott ideiglenes automata csapok felállításával, a szappan folyamatos utántöltésével, vagy minimum 60 százalékos alkoholtartalmú kézfertőtlenítők kihelyezésével védhetik meg az alkalmazottakat. A dolgozó anyáknak segíthet egy tiszta és kényelmes szoptató- és pelenkázó helyiség kialakítása. A munkáltató információval segítheti alkalmazottait arról hogy az adott vállalat milyen intézkedéseket tett a biztonságos munkahely megteremtésére, a vírus terjedésének megakadályozására.

5. Egészségügyi irányelvet nyújthatnak a dolgozóknak

A munkaadó megadhatja a munkahelyhez legközelebbi kórházak, egészségügyi hatóságok és segélyhívók címét és telefonszámát. Tájékoztathatja az alkalmazottakat az aktuális hatósági intézkedésekről, hiteles információkat közölhet a megelőzéshez szükséges lépésekről és teendőkről a panaszok esetén. Közvetlen egészségügyi támogatással és szolgáltatásokkal is segítheti azokat, akik a tüneteik alapján úgy érzik, hogy elkapták a COVID-19 vírust.

6. Segíthetnek a munkavállalóknak és családjaiknak megbirkózni a stresszel

A munkáltatók speciális támogatást biztosíthatnak azok számára, akiknél a koronavírustól való félelem miatt megjelennek a szorongás tünetei. Minden alkalmazott számára lehetőséget nyújthatnak pszichológiai szolgáltatások igénybe vételére. Fontos, hogy a dolgozó szülők elegendő időt és anyagi támogatást kapjanak ahhoz, hogy gondoskodni tudjanak a gyermekeikről.

Az UNICEF Magyarország felkérésére több szakember is vállalta, hogy szaktudásukat ingyenesen a gyermekvédelmi szakmában dolgozó munkatársak rendelkezésére bocsátják, így mentálhigiéniás szolgáltatást tudunk nyújtani azoknak, akik a koronavírus-járvány alatt is ellátják fontos feladataikat, gyermekotthonokban, nevelőszülői hálózatokban dolgoznak a családjukból kiemelt gyerekekért.

Érdekel

7. Csökkenthetik a koronavírussal fertőződött munkavállalók vagy hozzátartozóik anyagi terheit

A járványügyi vészhelyzet alatt a potenciálisan fellépő plusz anyagi terhek (pl. idősgondozás, étkezési terhek növekedése, (magán)orvosi ellátás fedezete stb.) csökkentése kritikus lehet a dolgozó szülők számára. Ebben a helyzetben támogatást jelenthet a foglalkoztatottság védelme, a fizetett betegállomány, a gyermeknevelésre, illetve az egészségügyi kiadások fedezésére biztosított segély. Továbbá sajátos segítség illetné meg például az alacsonyabb jövedelmű, fogyatékkal élő vagy nem bejelentett munkásokat is.

 

Családbarát rendelkezések mindenki számára

A munkáltatóknak biztosítaniuk kell, hogy a családbarát intézkedések minden munkavállalóra egyaránt érvényesek legyenek nemre és munkavállalói státuszra való tekintet nélkül. A legfontosabb egy olyan munkakultúra megteremtése, ahol a dolgozók ismerik a családbarát rendelkezéseket és nem félnek kihasználni az ezzel járó előnyöket. Ezekkel a családbarát intézkedésekkel a munkáltatók központi szerepet vállalhatnak a dolgozó szülők és gyermekeik támogatásában.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek