A gyerekek lelki egészségéről – tabuk nélkül

Nézz szembe a problémával

A gyerekek lelki egészségéről – tabuk nélkül

Interjú Máté Gábor orvossal

Generációs traumává válhat-e a COVID-19 járvány? Miért van az, hogy egyes családokat traumatizál, míg másoknak lehetőséget ad a mélyebb kötődésre? Hogyan tudjuk feldolgozni ezt az időszakot családi, iskolai, társadalmi szinten? Ezekről kérdezte a világhírű, magyar származású, kanadai orvost Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Érdekel az interjú

Online szakértői kerekasztal

A beszélgetés résztvevői:

🔹Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus

🔹Szlankó Viola, pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője

🔹Labancz Dániel, klinikai gyermek-szakpszichológus

🔹Cseperkáló Csenge, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete

Moderátor: Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója

Meghallgatom a kerekasztal-beszélgetést

A gyermekjogok világnapján szakértőink arról beszélgettek, mennyire viselte meg lelkileg a fiatal korosztályt a pandémia, és mit tehetünk, hogy ne egy elveszett nemzedék nőjön fel. Hiszen a nemzetközi és a hazai kutatások egy irányba mutatnak: baj van. 7 serdülőből 1 mentális betegségben szenved a világon. Jól támogatni pedig csak akkor tudjunk a lelki nehézségekkel küzdő fiatalokat, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen.

Az UNICEF Magyarország Nézz szembe a problémával! címmel kampányt indított 2021 novemberében, hogy hangsúlyozza, fontos nyíltan beszélnünk a gyerekek és fiatalok lelki nehézségeiről. A gyermekjogi szervezet kutatásokra épülő akciótervet is megvalósított, hogy célzottan segíthesse a fiatalokat és a szülőket, szakembereket egyaránt.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek