Ebola-járvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Azonnali segítségnyújtásra van szükség

Segíts, hogy minden gyermeket be tudjunk oltani az Ebola-vírus ellen!

Támogatásod életeket ment!

 Segítek

 

A Kongói Demokratikus Köztársaságban az elmúlt év ősze óta 750-en betegedtek meg az Ebola-járvány legújabb hullámában. Az UNICEF több alkalommal megfékezte a vírus terjedését, és nagy erőkkel dolgozik azon, hogy megszüntesse a halálos kórt, amely a szomszédos országokat is fenyegeti. Az elmúlt napokban Gomában, egy 2 millió lakost számláló ruandai városban Ebola megbetegedést jelentettek. A Világegészségügyi Szervezet nemzetközi vészhelyzetet hirdetett. 

Az UNICEF helyi képviselője, Jean Marie Bofio elmondása alapján „az Ebola legelső áldozatai elsősorban a gyerekek és a nők, de van remény (..). A tiszta víz és a jó közegészségügyi állapotok nagyon fontosak, mivel a megfelelő szanitáció a legjobb módja a betegség megfékezésének.” A higiéniai körülmények javítása céljából az UNICEF védőoltásokat, gyógyszereket, higiéniai csomagokat, kommunikációs eszközöket és lézeres lázmérőket küld a járvány által sújtott területekre. Szervezetünk víztisztítási célokra több tonna klórt szállít Kongóba, valamint fertőtlenítő- és  kézmosó pontokat állít fel számos településen. 

Az UNICEF fellépése azért rendkívül fontos az Ebola elleni harcban, mert a megbetegedettek több mint 30%-a kisgyermek, és tízből legalább négy 5 éven aluli. A beteg gyerekeket sok esetben el kell választani szüleiktől, hogy ne fertőzhessék meg egymást. A családok helyzetének könnyítése céljából az UNICEF óvodát nyitott a gyógyító központ közelében.

Az UNICEF olyan szakértőket és munkatársakat küld Kongóba, akik a kormánnyal, a civil szervezetekkel, valamint a helyi egyházakkal együttműködésben segítik az érintett családokat. Szervezetünk képviselői emellett prevenciós programokkal, rádióműsorokkal, utcai figyelemfelkeltő üzenetekkel, vallási összejövetelek alkalmával, fiatal felnőtt közösségekhez csatlakozva, valamint házról házra járva ismertetik meg a helyi lakosságot az Ebola leküzdésének leghatékonyabb módszereivel.

Kérjük, támogasd a munkánkat az Ebola-járvány  megfékezéséhez!

 

Segítek

 

A korábbi évek erőfeszítéseinek eredményeként:

 

Munkánk folytatásához a Te segítségedre is szükség van!

Az UNICEF egészségügyi szakértője, Dr. Gianfranco Rotigliano, elmondása alapján „egyre többen tudnak az Eboláról és arról, hogyan lehet megelőzni a betegséget. Az érintett közösségek aktív bevonása kulcsfontosságú a betegség terjedésének megállításához. Szorosan együttműködünk a lakossággal, hogy felhívjuk figyelmüket az alapos kézmosás és a megfelelő higiénia gyakorlatára.”

 Segítek

Az UNICEF kiemelt figyelmet fordít arra, hogy védetté tegye az iskolákat is az Ebola ellen, és szakértők segítségével ismertetik meg a gyerekeket a járvány terjedését megakadályozó gyakorlatokkal és a helyes kézmosással. A szervezet külön figyelmet szentel az árván maradt gyerekekre, ugyanis becsléseink szerint mintegy 1000 gyermek veszítette el szüleit a betegség következtében. Az elárvult gyermekek számára az UNICEF pszichológiai segítséget biztosít, és gondoskodik ellátásukról. A gyerekek gondozásába szervezetünk olyan asszonyokat is bevon, akik túlélték a betegséget és most önként segítik az UNICEF munkáját.

Kérjük, támogasd Te is a munkánkat, hogy minden kongói kisgyermeket biztonságban tudhassunk!

 

 

Ebola-járvány Kongóban

A legkisebb segítség is életeket ment!

SEGÍTEK