Ebola-járvány a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Azonnali segítségnyújtásra van szükség

Tiszta ivóvizet, higiéniás eszközöket és gyógyszereket minden gyereknek!

Támogatásod életeket ment!

 Segítek

2018 augusztusa óta 740-en betegedtek meg az Ebola-járvány legújabb hullámában a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A kór először 1976-ban jelent meg Kongóban, és azóta ez a tizedik alkalom, hogy felüti a fejét a ragályos betegség. Az UNICEF több alkalommal megfékezte a vírus terjedését, és most is nagy erőkkel dolgozik azon, hogy a halálos kórt végleg megszüntesse. Butembo és Katwa területére, ahol a megbetegedések 65%-a történt a közelmúltban, szervezetünk olyan szakértőket és munkatársakat küld, akik a kormánnyal, a civil szervezetekkel, valamint a helyi egyházakkal együttműködésben segítik az érintett kongói családokat.

 Segítek

Az UNICEF fellépése azért rendkívül fontos az Ebola elleni harcban, mert a megbetegedettek több mint 30%-a kisgyermek, és tízből egy közülük 5 éven aluli. A beteg gyerekeket sok esetben el kell választani szüleiktől, hogy ne fertőzhessék meg egymást. A családok helyzetének könnyítése céljából az UNICEF óvodát nyitott a gyógyító központ közelében.

Az UNICEF WASH programjának képviselője, Jean Marie Bofio elmondása alapján „az Ebola legelső áldozatai elsősorban a gyerekek és a nők, de van remény (..). A tiszta víz és a jó közegészségügyi állapotok nagyon fontosak, mivel a megfelelő szanitáció a legjobb módja a betegség megfékezésének.”

A higiéniai körülmények javítása érdekében az UNICEF gyógyszereket, higiéniai csomagokat, kommunikációs eszközöket és 300 db lézeres hőmérőt küld a járvány által sújtott területekre. Víztisztítási célokra 2000 kg klórt juttat el Kongóba, valamint 35 fertőtlenítő és 45 kézmosó pontot állít fel Beni és Mangina városaiban.

Kérjük, támogasd a munkánkat az Ebola-megfékezéséhez!

 Segítek

 

A kongói gyerekek az Ebola megelőzésének módjait bemutató prevenciós szórólappal ismerkednek.

Az UNICEF munkatársai prevenciós programokkal, rádióműsorokkal, utcai figyelemfelkeltő üzenetekkel, vallási összejövetelek alkalmával, fiatal felnőtt közösségekhez csatlakozva, valamint házról házra járva ismertetik meg a helyi lakosságot az Ebola leküzdésének leghatékonyabb módszereivel.

 

Az UNICEF eddigi erőfeszítéseink eredményeként:

 Segítek

Az UNICEF és partnerei tömegkommunikációs eszközökkel, rádióműsorokkal, egyházak bevonásával tájékoztatják Beni város lakosságát az Ebola megelőzésének módjairól.

 Segítek

Munkánk folytatásához azonban a Te segítségedre is szükség van!

Az UNICEF helyi képviselője, Dr. Gianfranco Rotigliano, elmondása alapján „egyre többen tudnak az Eboláról és arról, hogyan lehet megelőzni a betegséget. Az érintett közösségek aktív bevonása kulcsfontosságú a betegség terjedésének megállításához. Szorosan együttműködünk a lakossággal, hogy felhívjuk figyelmüket az alapos kézmosás és a megfelelő higiénia gyakorlatára.”

 

Az UNICEF WASH programjának képviselője, Jean Marie Bofio alapos kézmosásra tanítja a gyerekeket.

 Segítek

Az UNICEF kiemelt figyelmet fordít arra, hogy védetté tegye az iskolákat is az Ebola ellen, és szakértők segítségével ismertetik meg a gyerekeket a járvány terjedését megakadályozó gyakorlatokkal és a helyes kézmosással. A szervezet külön figyelmet szentel az árván maradt gyerekekre, ugyanis becsléseink szerint mintegy 1000 gyermek veszítette el szüleit a betegség következtében. Az elárvult gyermekek számára az UNICEF pszichológiai segítséget biztosít, és gondoskodik ellátásukról. A gyerekek gondozásába szervezetünk olyan asszonyokat is bevon, akik túlélték a betegséget és most önként segítik az UNICEF munkáját.

Kérjük, támogasd Te is a munkánkat, hogy minden kongói kisgyermeket biztonságban tudhassunk!

Ebola-járvány Kongóban

A legkisebb segítség is életeket ment!

SEGÍTEK