Elárasztotta a víz a Kafr Losin menekülttábort – 1700 család szorul segítségre

A szíriai Kafr Losin táborban január közepén több ezer gyermek veszítette el a feje fölül a fedelet egyik pillanatról a másikra. Egy hatéves kisfiú is áldozata lett a zord időjárási körülményeknek, amikor a család sátra köré épített fal összeomlott az esőzések és a hóvihar következtében. Ezek a családok egyszer már az életükért menekültek, most pedig átmeneti otthonaikat is elveszítették. 

Az elmúlt időszak heves esőzései sátrakat tettek lakhatatlanná, utak váltak járhatatlanná. 10 év háború, nélkülözés, menekülés és félelem után most az időjárás sem kíméli a gyerekeket. Sokan közintézményekben, iskolákban, mecsetekben és a szabad ég alatt, parkokban találtak menedékre, amíg vissza nem térhetnek a táborba. Körülbelül 1700 családot érintettek az áradások.

 

Az UNICEF a helyszínen segít:

  • sátorponyvák és matracok biztosításával
  • meleg ruhákkal és takarókkal
  • alapvető higiéniás eszközökkel és gyógyszerekkel

 

A szír gyermekek már így is túl sokat szenvedtek és a legtöbbjük helyzete még mindig kilátástalan. Az országban több mint 4.7 millió gyerek szorul humanitárius segítségnyújtásra, sokszor a legalapvetőbb szolgáltatásokhoz való hozzáférést is nélkülözve. A növekvő szegénység és az elszabadult élelmiszerárak miatt egyre több kiskorú kényszerül az iskola elhagyására, és vállal munkát, hogy pénzt szerezhessen a család megélhetésére. A Szíriában is egyre több helyen felbukkanó koronavírus pedig még nehezebbé teszi a családok helyzetét és azt, hogy a gyermekek alapvető oktatásban részesüljenek.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek