Esély a túlélésre

Természeti katasztrófák

Az UNICEF-nél tudjuk, hogy egy vészhelyzet után gyorsan kell cselekedni, hogy visszaállítsuk az érintett gyermekek normális életvitelét, mely létfontosságú az érzelmi és testi jóllétükhöz. Egy gyermek fejében a remény törékeny dolog – az időzítés így kritikus lehet.

Az UNICEF vallja: katasztrófák esetén a gyerekeknek elsőként kell segítséget kapniuk. Sok évtizedes tapasztalata alapján a szervezet azt is tudja, mennyire fontos a gyerekek számára, hogy szokásos életvitelüket, napi rutinjukat minél előbb helyreállítsák.

Az UNICEF 2010-ben 98 országban, mintegy 290 humanitárius katasztrófahelyzetben nyújtott segítséget. Évről évre gyermekek millióit támogatjuk, akik háborúk, fegyveres konfliktusok, természeti katasztrófák miatt szorulnak sürgős vagy tartós segítségre.

Az UNICEF több mint 150 országban van jelen fejlesztési programjaival. Ezért, ha katasztrófa történik, a helyszínen van és a helyi körülményeket ismerve azonnal cselekedni tud. Segítségnyújtása az ivóvíz biztosításától, a járványok megelőzésén és a súlyosan alultáplált gyerekek élelmezésén keresztül az alapfokú oktatás mielőbbi beindításáig terjed. Gyakran működik közre családegyesítési programok megszervezésében és a gyermekkereskedelem megakadályozásában.

Ezekben a krízis helyzetekben is szorosan együttműködik az érintett kormányokkal, a helyi közösségekkel. Programjait helyi és nemzetközi segélyszervezetek közreműködésével hajtja végre. A veszélyeztetett országoknak az UNICEF a megfelelő előrejelző rendszer és logisztikai háttér kialakításához is támogatást nyújt.

1948

Az UNICEF először a Fülöp-szigeteken kezdte el védelmezni a gyermekeket 1948-ban.

6 millió

2013-ban közel 6 millió gyereket érintett a Fülöp-szigeteket sújtó Haiyan tájfun.

200 000

A fülöp-szigeteki Tacloban városában 30 ezer kutat állítottak helyre, ezzel 200 ezer embernek biztosítva a tiszta vizet.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek