HelpAPP

A kezdedbe adja a segítséget.

Bántanak? Veszélyben érzed magad?
Csak egy gombnyomás és segítséget hívhatsz.
appStore googlePlay

A gyerkekkel szembeni erőszak mindenhol ott van

Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt.

Minden második gyermek belekeveredett már verekedésbe.

Havonta 3 gyermek hal bele az Őt ért bántalmazásba.

A HelpApp alkalmazás átmenetileg nem elérhető.

 

Az UNICEF Magyar Bizottság a világon elsőként fejlesztett ki egy olyan mobiltelefonos alkalmazást, ami erőszak helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyermekeknek. Ha a gyermeket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat, vagy elküldheti GPS koordinátáit. Az alkalmazás segítségével tanácsot kérhet arra is, mit mondjon, vagy mit tegyen a gyermek, ha erőszak érte, vagy segíteni szeretne valakit, akit erőszak ért.

A gyermekek az elhanyagolás, bántalmazás és erőszak leggyakoribb áldozatai, akár fizikai, akár érzelmi, lelki erőszakról van szó. Az erőszak nagyon gyakran a családon belül történik, vagy ismerősök követik el – ami különösen romboló hatású lehet. A kisgyermekek a legvédtelenebbek ezekben a helyzetekben. Ők tudnak legkevésbé ellenállni az erőszaknak. Ők értik legkevésbé, hogy mi történik velük. Ők képesek legkevésbé védelmet kérni másoktól.

A nélkülözés mellett a bántalmazás és az erőszak a gyermekek életének, jóllétének legkomolyabb veszélyeztetői.

Magyarországon minden 10. gyermek veszélyben él az őt érő erőszak miatt. Minden második gyermek belekeveredett már verekedésbe az iskolájában. Minden hónapban belehal 3 gyermek az őt ért bántalmazásba.

A gyermekekkel szembeni erőszak mindenhol ott van. Csak nem vesszük észre, vagy nem akarjuk észrevenni. A gyermekbántalmazás legtöbbször zárt ajtók mögött zajlik, és rejtve marad. Láthatatlan. Pedig mindannyiunk közös ügye, hogy ez ne maradjon így.

Az UNICEF hisz abban, hogy mindenkinek joga van az erőszakmentes gyermekkorhoz. Hiszünk abban is, hogy minden gyermeket megillet a védelem a fizikai, az érzelmi, a szexuális erőszaktól és az elhanyagolástól. A gyermekbántalmazás teljes mértékben megelőzhető!

Az UNICEF #ENDViolence globális kampányának – amihez 2013 szeptemberéhez az UNICEF Magyar Bizottság is csatlakozott – az a célja, hogy álljunk ki a gyermekkel szembeni erőszak ellen. Tegyük láthatóvá a láthatatlant, és mondjuk ki: az erőszak elfogadhatatlan!

A HelpAPP mobil alkalmazás segít az erőszak helyzetek felismerésében, elkerülésében és kezelésében. Az alapvető funkciók mellett (segélyhívó, pánik gomb, helyzetjelzés) az applikációval a gyermekek elsajátíthatják az erőszakmentes megoldási módokat, rátanulhatnak a konfliktusrendezés pozitív technikáira.

Az UNICEF Magyar Bizottság azért fejlesztette ki a HelpAPP-et, mert a 21. század gyermekei a digitális világ gyermekei. A legnagyobb természetességgel használják a mobiltelefonokat, számítógépeket, internetet. Ha segíteni akarunk nekik, azt a nyelvet kell megtanulnunk, amit ők beszélnek. Azokat az eszközöket kell használnunk, amelyeket ők használnak.

Az ingyenes applikáció 2013. szeptember 20-tól iOS és Android telefonokra egyaránt elérhető.

Az UNICEF Magyar Bizottság a Microsoft, a Distinction, és a HD Group segítségével tudta létrehozni a HelpAPP alkalmazást. Köszönjük!

Kapcsolódó dokumentumok:

Mi történt?
Valódi bántalmazás vagy félreértés?

Pánikgomb és helyzetjelzés, baj esetén azonnal tárcsázható számok

Konfliktusrendezési pozitív technikák

Saját esetek megoldásának megosztása

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek