Felhasználási feltételek

Frissítve: 2024.03.12.

Tájékoztató a bankkártyás fizetés menetéről:

A bankkártyás fizetés lebonyolítása során az OTP Mobil Kft. az Alapítvány adatfeldolgozójának minősül, és az általa végzett adatkezelésre és adatfeldolgozásra a mindenkor hatályos SimplePay Általános Szerződési Feltételekben és az annak mellékleteként szolgáló Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak az irányadók.

OTP SimplePay Általános Szerződési Feltételek:

http://simplepay.hu/vasarlo-aff

OTP Simple Pay Adatkezelési Tájékoztató:

https://simplepay.hu/adatkezelesi-tajekoztatok/

Tájékoztató rendszeres adományozóinknak:

Az ismétlődő bankkártyás fizetés (továbbiakban: „Ismétlődő fizetés”) egy, a SimplePay által biztosított bankkártya elfogadáshoz tartozó funkció, mely azt jelenti, hogy a Vevő (Kártyabirtokos) által a regisztrációs tranzakció alkalmával megadott bankkártyaadatokkal a jövőben újabb fizetéseket lehet kezdeményezni a bankkártyaadatok újbóli megadása nélkül. Az ismétlődő fizetés történhet a Vevő aktív közreműködésre nélkül (ebben az esetben a regisztrációs tranzakció során a Vevő hozzájárul az ismétlődő fizetésekhez), vagy történhet a Vevő eseti jóváhagyásával.

Az Ismétlődő fizetés alapja, hogy a Vevő a szóban forgó kereskedői elfogadóhelyen (webshop-felületen vagy a SimplePay fizető felületén) nyilatkozik, hogy Ismétlődő fizetést kíván igénybe venni. Fontos tudni, hogy a bankkártyaadatokat nem a SimplePay, hanem kártyatársasági szabályoknak megfelelően az authorizációt végző hitelintézet tárolja le.

Figyelem(!): a bankkártyaadatok letárolása a kártyatársasági szabályoknak megfelelően történik. A bankkártyaadatok a regisztrációs tranzakció során letárolásra kerülnek az authorizációt végző hitelintézet rendszerében.  A bankkártya lejárati dátuma adatként az ismétlődő fizetés megvalósítása során kereskedő részére továbbításra kerül.

Az Ismétlődő fizetésnek két típusa létezik:

  1. Egyszeri hozzájárulásos (Recurring):ennél a módozatnál a Vevő a regisztrációs tranzakció alkalmával hozzájárul, hogy a kereskedő a jövőben esedékessé váló összegekre ismétlődő fizetést kezdeményezzen, és elfogadja, hogy ezzel előre meghatározott időközönként, előre meghatározott összegekkel beterhelésre kerül majd a bankkártyájához tartozó bankszámlaszám.
  2. Eseti hozzájárulásos (One-Click):a Vevő valamennyi jövőbeni fizetésnél jóvá kell, hogy hagyja az az ismétlődő tranzakciót. Ebben az esetben a Vevő számára az ismétlődő fizetés egy tulajdonképpeni kényelmi funkció, melynek segítségével nem kell a jövőben minden fizetés során újból megadnia a bankkártyaadatait.

A sikeres fizetés tényéről a Vevő a hagyományos bankkártyás fizetéssel megegyező csatornákon keresztül értesítést kap.

Tekintettel arra, hogy az „Egyszeri hozzájárulásos” ismétlődő fizetés során a Vevőnek nem kell hozzájárulnia az eseti tranzakciókhoz, a SimplePay a Kereskedő által tévesen vagy jogtalanul kezdeményezett fizetési tranzakciókért semmilyen felelősséget nem vállal, és a tévesen vagy jogtalanul indított tranzakciók kapcsán a Kereskedő a Vevők irányába köteles helytállni.

A “Készpénzmentes Fizetésekről” és a “Fizetési folyamat és fejlesztés dokumentáció tárolt kártyás fizetések esetére” dokumentumok elérhetőek az OTP Simple Pay oldalán:

  1. Készpénzmentes fizetési megoldások

További információ: https://simplepay.hu/online-fizetes/

  1. Dokumentáció: Kártyatárolásos fizetések

További információ: https://simplepay.hu/fejlesztoknek/

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek