Zé vendégváró tippjei a konyhából

2023-as kampányunkhoz itt csatlakozhatsz!

Sziasztok Kedves Követek!

Összegyűjtöttem nektek néhány tippet, amit saját tapasztalatból tudok, hogy hajlamos az ember elfelejteni, ha vendégeket vár és szeretné, hogy mindenki jól érezze magát, beleértve a vendéglátót! 🙂 Fogadjátok sok szeretettel a jó tanácsaimat és ezúton is köszönöm nektek, hogy a #FőzzAGYEMEKEKÉRT kampányában való részvételetekkel az UNICEF gyermekekért folytatott munkáját támogatjátok!

Jó főzőcskézést és sikeres adománygyűjtést kívánok!

Készülj elő!
Olyan menüt tervezz, amit elő tudsz készíteni a buli előtt, hogy a vendégek érkezése után már csak az utolsó simításokat kelljen megcsinálnod. (Ha több féle étel van, akkor tervezz úgy, hogy az egyik sütőben a másik a gázon készíthető legyen, így egyszerre tudod őket csinálni.)

Legyen elég jég/hely a hűtőben.
Mivel telepakolod a hűtőt isteni kajákkal, valószínűleg nem lesz elég hely az italoknak. Gondoskodj elég jégről, hogy senkinek ne kelljen meleg narancslevet innia. 😉 (Ha már az italoknál tartunk: ásványvíz legyen otthon, mindenki csak üdítőt és szeszes italt visz egy buliba. Persze a csapvíz is tökéletes!)

Legyen elég szék.
Viccesen hangzik, de fontos, hogy az összes vendég le tudjon ülni és ne kelljen a tányérral egyensúlyoznia az est folyamán. Ha nincs otthon elég széked, érdemes becsöngetni a jófej szomszédokhoz. 🙂

Gondoskodj az evőeszközről!
Ha már a nagyi régi villái is elfogytak az alsó fiókból, mert senki sem tudja, hol hagyta a sajátját és nincs mivel enni, nem túl nagy poén mosogatásba kezdeni a buli közepén. Fontos, hogy legyen elég evőeszköz és tányér, ha kell, akkor szerezz be strapabíró papír evőeszközöket és tányérokat. (Ha eleve azzal indítasz, rengeteg mosogatástól kíméled meg magad!)

Vond be a vendégeket is!
Ha bevállalós társaságról van szó, akkor nyugodtan vond be őket a kaják elkészítésébe is. Nem kell nagy dologra gondolni, de például mindenki magának összeállíthatja a salátát.

Legyen zene.
Nem feltétlenül elég, ha a laptopod kis hangszóróján át szól a zene a vacsihoz. Szerezz be vagy kérj kölcsön legalább egy bluetooth hangszórót, hogy élvezhető legyen a hangerő.

Figyelj az alapanyagokra!
Ha sok vendéget vársz és nem ismered mindenki étkezési szokásait, akkor mindenképpen kérdezz rá, hogy van-e allergiás vagy vega a társaságban.

Szerezz be különleges fűszereket!
Ha extra menüben gondolkozol, és esetleg egy másik kultúra ételei közül válogatnál, akkor érdemes felkeresni a kisebb boltokat is. Az egzotikus, helyi fűszerektől lesz igazán autentikus egy fogás.

Ne vállald magad túl!

Lehet úgy érzed most meg tudod mutatni a legbrutálisabb főzőtudományod, de azért csak óvatosan. Ha sok emberre kell nagyobb mennyiségű kaját elkészítened, könnyen elúszhatsz. Inkább tervezz, egyszerűsíts, válassz egytálételt illetve könnyen elkészíthető fogásokat, és hidd el: a kevesebb néha több. Ha megfelelő mennyiségű frankó kaja van, nem számít, ha eggyel kevesebb köretet készítettél el.

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek