Rendezz saját Gyerekhangot!

A Gyerekhang kampány az UNICEF egyik legvagányabb programja. November 20-án és környékén a gyerekek előtt kitárulnak azok az ajtók, amelyeken a hétköznapokban csak kiválasztott felnőttek léphetnek be.

Gyerekek „veszik át” ilyenkor a hatalmat a munkahelyeken, kipróbálják a felnőtt szerepeket, hallatják a hangjukat a kultúra, a gazdaság, a sport, a szórakoztatóipar és a média területén.

Az UNICEF Magyarország arra biztat minden vállalatot, vállalkozást, munkahelyi közösséget és intézményt, hogy a Gyermekek Világnapján – vagy az azt megelőző, követő hetekben – tartsa meg saját Gyerekhang programját.

Hívják meg a kollégáik gyermekeit, adjanak nekik lehetőséget, hogy eltöltsenek néhány órát szüleik munkahelyén és megismerhessék azok mindennapjait. A vendégek lehetnek iskoláscsoportok, a téma iránt érdeklődő diákok. Mindegy, hogy három, vagy harminc gyerek érkezik, a cél a jó hangulat és a közösen eltöltött idő. A Gyerekhang nap része lehet valamilyen kötetlen játék, beszélgetés, elfoglaltság, ahol a gyerekek elmondhatják, hogy mit gondolnak a látottakról, az adott iparágról a jövőről. A gyerekek számára tanulságos és élvezetes egy ilyen látogatás, ám a tapasztalatok szerint a felnőttek is sokat profitálnak a látottakból, hallottakból. Figyeljünk oda a gyerekek őszinte és jövőbe mutató gondolataira, véleményére!

Egy-egy ilyen összejövetel remek csapatépítési lehetőség kicsik és nagyok számára egyaránt. A programban aktív cégek a saját felületeiken posztolhatják, hogy ők is csatlakoztak az UNICEF felhívásához, részt vesznek a Gyerekhangban és így állnak ki a gyerekjogok mellett. Az UNICEF Magyarország szívesen megosztja a tapasztalatait, tippjeit a találkozó szervezésével kapcsolatban.

Amennyiben érdekli önöket egy Gyerekhang esemény szervezése, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot velünk az alábbi elérhetőségen: gyerekhang@unicef.hu.

A részletes gyermekvédelmi tájékoztató itt elérhető:

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek