Gyógyítás

Malária

A malária megbetegedések és halálesetek több mint 90%-a Afrikában követezik be, itt hat gyermekhalálból egy emiatt történik. A malária vérszegénységet is okoz a gyerekeknél, amely az egyik fő oka a gyenge növekedésnek és fejlődésnek.

 

A malária  egyszerű és hatékony beavatkozásokkal legyőzhető. A rovarirtó szerrel kezelt hálók –  különösen azok, amelyek három évig vagy annál hosszabban is megőrzik hatásukat –, a malária elleni védekezés egyik leghatékonyabb módját jelentik.  A gyors diagnosztikai tesztek segítségével az afrikai vidékeken gyorsan kimutatható a malária paraziták jelenléte az emberi vérben. Pozitív teszteredmény esetén pedig az ACT néven ismert gyógyszerekből álló háromnapos kezelés életet menthet.

Az UNICEF a világ legnagyobb rovarirtóval kezelt szúnyogháló-ellátója, amely megvédi a családokat a maláriától. 2014-ben az UNICEF 18 országba több mint 36 millió tartós, rovarirtóval kezelt szúnyoghálót készül eljuttatni. 2000 és 2010 között 25%-kal csökkent a malária okozta halálozások száma és ezzel több mint 1 millió embert sikerült megmenteni a malária okozta haláltól.

Együtt megelőzhetjük a malária terjedését, és a világ leginkább veszélyeztetett gyermekei számára is biztosíthatjuk az életmentő kezelést.

25%

2000 és 2010 között 25%-kal csökkent a malária okozta halálozások száma.

18 millió

2012-ben az UNICEF 18 millió tartós, rovarirtóval kezelt szúnyoghálót juttatott el 39 országba.

400 millió

2004 és 2010 között több mint 400 millió szúnyoghálót juttattak le a maláriafertőzött országokba.

90%

A malária okozta halálozások több mint 90%-a Afrikában történik, ahol hatból egy gyermek halálát ez okozza.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek