Az Ön hosszantartó hagyatéka – Emlékezzen meg végakaratában az UNICEF-ről

Az Ön támogatásának egy új formája, amellyel még több gyermek életét mentheti meg.

Az adomány, amellyel élete során támogatja munkánkat, életmentő segítség a kilátástalan helyzetben élő gyermekek milliói számára.

Amennyiben azonban fontosnak tartja azt is, hogy a veszélyben élő gyermekek mellett ne csak ma, de még hosszú éveken keresztül is ott állhassunk, éljen szervezetünk új kezdeményezésével, az adományozás lehetőségének kiterjesztésével.

Biztosítsa az UNICEF időtlen munkáját felajánlásával: kérjük határozzon meg egy összeget végrendeletében szervezetünk számára! Gondoljon ezen a módon is az UNICEF jelen és jövőbeli tevékenységére!

 

Az UNICEF egy egyszerű küldetéssel indult:

UNICEF minden gyerekért

Az UNICEF fókuszában álló néhány kulcsfontosságú terület:

Oktatás

Minden gyermeknek joga van az oktatáshoz. Ennek ingyenesnek, igazságosnak és ugyanúgy hozzáférhetőnek kell lennie a lánygyermekek és a fiúgyermekek számára.

Gyermekjogi Egyezmény, 1989, 28. cikk

Védelem

A gyermeknek joga van az erőszak minden formájától való védelemhez. Meg kell védeni a gyermeket az erőszak, a támadás, a fizikai és lelki durvaság, az elhagyás vagy az elhanyagolás, a rossz bánásmód vagy a kizsákmányolás bármilyen formájától.

Gyermekjogi Egyezmény, 1989, 19. cikk

Az élethez való jog

Minden gyermeknek veleszületett joga van az élethez, és az Egyezmény szerint a részes államok kötelezettsége, hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosítsák a gyermek életben maradását és fejlődését.

Gyermekjogi Egyezmény, 1989, 6. cikk

Az UNICEF-et teljes egészében magánszemélyek, vállalkozások, alapítványok és kormányok önkéntes hozzájárulásával finanszírozzák.

A világ váratlan veszélyeket rejt a gyermekek számára és gyakran nem megoldható az adományok tartalékolása a jövőbeni eseményekre. Azzal, hogy végakaratában egy adományösszeget ajándékoz az UNICEF számára, valódi változást eszközölhet a jövő gyermekeinek életében. Sajnos a jövőben is lesznek olyan gyermekek, akik konfliktus vagy természeti katasztrófa sújtotta övezetben élnek, vagy az UNICEF segítsége nélkül nem kaphatják meg az életmentő védőoltásokat.

Ön azonban már ma biztosítani tudja ezeknek a gyermekeknek az ellátását. Az adomány, amellyel Ön megajándékozza szervezetünket, olyan pénzügyi erőforrást biztosít számunkra, amellyel folytatni tudjuk gyeremekvédő tevékenységünket.

Az Ön hagyatéka számtalan gyermeknek biztosíthatja az esélyt az egészséges életre. 

 

Kérjük, további információért keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségek egyikén:
 Majsai Virág Eszter
06 1 225-8818
virageszter.majsai@unicef.hu

GYAKORI KÉRDÉSEK

A végrendelet olyan egyoldalú jognyilatkozat, amelyben a nyilatkozó nagykorú, cselekvőképes személy meghatározhatja, hogy halála után ki vagy kik váljanak vagyona tulajdonosává.

Mindenkinek ajánlott végrendeletet írnia. Ez biztosítja ugyanis, hogy az Ön elképzelései szerint járjanak el, gondoskodni tudjon a családjáról, barátairól és olyan ügyekről, amelyeket fontosnak tart. Azoknak a személyeknek a vagyonát, akik nem írnak végrendeletet, a Polgári Törvénykönyvben (Ptk.) meghatározott módon osztják szét, amely nem feltétlenül úgy történik, ahogy az illető még életében elképzelte. Például minden más örökös hiányában az állam az örökös.

A végrendelet megírása egy jelentős döntés. Fontos, hogy szánjon rá elég időt, ám miután meghozta a döntését, a folyamat már nagyon egyszerű. Azt tanácsoljuk, hogy konzultáljon ügyvéddel vagy közjegyzővel, aki előre közölt díjazás ellenében segíthet a végrendelet megírásában. Lehetőség van arra is, hogy saját kezűleg írt és aláírt, vagy géppel írt és két tanú előtt aláírt végrendeletet készítsen, és azt letétbe helyezze közjegyzője segítségével a Végrendeletek Országos Nyilvántartásában.

Nem kell gazdagnak lennie ahhoz, hogy megírja a végrendeletét. Ez csupán döntés kérdése. Már a legkisebb adomány is óriási segítség, amellyel hosszan tartó változást hozhat a gyermekek életébe.

A hagyatékok az UNICEF számára létfontosságú forrásokat biztosítanak a hosszú távú tervezéshez és a fejlődéshez. Ha egy speciális munkára vagy területre szánja az adományát, azzal nem tudjuk biztosítani az összeg maradéktalan felhasználását, ha a jövőben már nem végezzük azt a konkrét feladatot vagy nem azon a konkrét területen van szükség segítségre. Ha azonban általános felhasználásra ajándékozza nekünk az összeget, akkor abban a meghatározott térségben tudjuk felhasználni, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá, olyan célra, ami a legnagyobb segítséget jelenti a gyermekeknek.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány hagyatéki felajánlásként kizárólag ingatlant és készpénzt tud elfogadni.

Amit sajnos nem tudunk elfogadni: Egyedi ingóságokat sajnos nem áll módunkban elfogadni, a magyar UNICEF-nek ugyanis nincs felhatalmazása konkrét tárgyi adományok átvételére, kiosztására vagy értékesítésére. Az életmentő eszközök és programok pénzügyi hátterének megteremtésével azonban felbecsülhetetlen segítséget nyújthat a válságövezetekben élő gyerekek számára.

Célszerű rendszeresen áttekintenie a végrendeletét, hogy a körülmények változásával is az aktuális szándékait tükrözze. Amennyiben rendelkezik már végrendelettel, lehetősége van annak későbbi módosítására ügyvédje vagy közjegyzője segítségével. Győződjön meg róla, hogy az UNICEF számára tett felajánlása ne befolyásolja azokat a korábbi döntéseit, amelyeket a továbbiakban is fenntartana.

Az UNICEF-hez befolyt összes adomány közvetlenül oda kerül, ahol a legnagyobb szükség van rá, hogy megvédje a világ legkiszolgáltatottabb és leghátrányosabb helyzetben lévő gyermekeit. Az UNICEF elkötelezett az adományozók és a támogatásra szoruló gyermekek iránt, bölcsen használja fel az adományokat, minden adminisztrációs és egyéb költséget az abszolút minimumra csökkent.

Ez teljes mértékben Önön múlik, de örülnénk, ha döntéséről értesítene bennünket. Nagyon hálásak vagyunk, ha végrendeletébe foglalja az UNICEF-et, a világ legrászorulóbb gyerekein segítve vele. Kötelességünknek is tartjuk, hogy erről a munkáról (folyamatosan) beszámoljunk Önnek. Köszönjük a felajánlását!

Amennyiben szívesen ajánlaná fel hagyatékát az UNICEF számára és szeretne többet megtudni a hagyatéki eljárás lefolytatásáról, kérjük, keressen fel egy ügyvédet vagy közjegyzőt, aki segíteni tud a hagyatékkal kapcsolatos kérdések megválaszolásában, illetve a tartalmi és formai szempontoknak is megfelelő, érvényes végrendelet elkészítésében.

Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne Önben a fent leírtakkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk személyesen.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

SEGÍTEK

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben bármilyen kérdés felmerülne Önben az oldalon leírtakkal kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk személyesen.
E-mail
Telefonszám
Üzenet
Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot.
Sajnos ez most nem sikerült, kérjük próbáld meg újra.