Híreink

100 ember, köztük 17 gyermek veszítette életét a Nigerben történt fegyveres támadások során

2021. január 08. 13:20

Január első szombatján két falut is fegyveres csoportok rohantak le Nigerben. A Malival határos falvakban bekövetkezett támadás legalább 83 felnőtt és 17 gyermek életét követelte. Meg nem erősített források szerint a gyermekek mind 16 év alattiak voltak.

Rengeteg gyerek szenvedett súlyos sérüléseket, míg mások lakóhelyük elhagyására kényszerültek. Legkevesebb 11 gyermek szakadt el családjától. Ezt megelőzően, decemberben egy Toumour nevű falut ért támadásban 45 ember veszítette életét, ebből 10 gyermek volt. Az élelmiszer raktárak, a vízi infrastruktúra és két osztályterem is megsemmisült, közel 21.000 embert érintve.

 

,,Az ilyen mértékű önkényes erőszakot és a gyermeki életek, valamint a családok semmibevételét a legkeményebben elítéljük. Ezek a szörnyű cselekmények súlyosan sértik a gyermekjogokat, az emberi jogokat és a nemzetközi humanitárius jogot. Az UNICEF kiáll a gyermekek és családjaik, valamint a helyi közösségek ellen elkövetett támadások azonnali beszüntetésért.” 

Henrietta H. Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

 

„Ezen túlmenően legmélyebb részvétünket és együttérzésünket szeretnénk kinyilvánítani az áldozatok családjai felé és biztosítani őket az UNICEF segítségnyújtásáról Nigerben. Az UNICEF készen áll arra, hogy támogassa a nigeri kormányt a túlélők és az érintett közösségek megsegítésében, valamint az összes gyermek jogának védelmében.”

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek