Híreink

2.3 millió gyermek szorul humanitárius segítségnyújtásra Etiópia Tigré tartományában, több ezren Szudánba menekültek

2020. november 26. 12:49

Mióta november elején kitört a fegyveres konfliktus az etiópiai Tigré tartományban, közel 30.000 ember keresett menedéket a szomszédos Szudánban. Az UNICEF becslései szerint a menekültek közül körülbelül 12.000 a gyermek, sokan szülők és rokonok nélkül érkeztek.

Ezek a gyermekek rendkívül nehéz körülmények között vannak. ,,Partnereinkkel azon dolgozunk, hogy minél előbb biztosítsuk számukra az életmentő támogatásokat, mint az egészségügyi, az élelmezési és a higiéniai szolgáltatások, valamint a tiszta ivóvíz. Várhatóan mintegy további 200.000 ember lépi majd át Etiópiából a szudáni határt az elkövetkezendő napokban, hetekben” – mondta Henrietta Fore, az UNICEF ügyvezető igazgatója.

Ez a kislány Tigréből menekült Szudánba.

 

A Tigré tartományában maradt csaknem 2.3 millió gyermek elérhetetlen és kiszolgáltatott, mivel a kormány lekapcsolta a telekommunikációs hálózatokat, az utak le vannak zárva, így egyelőre a segélyszervezetek sem tudnak bejutni. A mostani helyzet fokozódása előtt a régióban már 54.000 gyerek élt menekülttáborokban és 36.000 gyermeknek kellett elhagynia az otthonát természeti katasztrófák vagy fegyveres konfliktusok miatt.

Ennek a fiatal lánynak fegyveres támadás érte a lakóhelyét, így szerezte a vállán látható sérülést is.

 

Az alultáplált gyermekek száma a térségben különösen aggasztó. A koronavírus és a sáskajárás következményeként az akut alultápláltsági ráta 1/3-dal nőtt 2019 és 2020 között. Az alultápláltság kezelésére szolgáltatott készletek csak decemberig tartanak ki, ezért még inkább sürgető, hogy a segélyszervezetek eljussanak a gyermekekhez.

,,Mindent meg kell tennünk azért, hogy a gyermekeket megvédjük a rájuk leselkedő veszélyektől; a gyermekkatonaságtól, a szexuális és fizikai erőszaktól, valamint attól, hogy elszakítsák őket a családjuktól.”

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek