Híreink

A Narada Védikus Akadémia jótékonysági jóga és meditációs koncertet rendezett az UNICEF támogatására

2020. január 24. 10:49

Az adventi időszak az elcsendesülésről, a befelé fordulásról szól, és kiváló lehetőség arra, hogy fokozatosan lelassulva átadhassuk magunkat a szeretet ünnepének. A Narada Védikus Akadémia többek között ebben is segítséget nyújtott karácsonyi jótékonysági jóga és meditációs koncertjével, amelynek célja az UNICEF munkájának támogatása volt. Összeállításunkban a december 15-én megrendezett különleges eseményről és annak sikeréről Bakos Judit Eszter, a szervezet egyik alapítója számol be.

Mesélnél egy pár szót arról, hogy kik vagytok?
A Narada Védikus Akadémia a védikus kultúra, a jóga és ősműveltség szabadegyeteme. 2007-ben alapítottuk férjemmel Bakos Attila író, filozófussal azzal a céllal, hogy hidat képezve a kultúrák között, átkonvertálva a jóga szerteágazó, mindennapi életünkbe beépíthető önfejlesztő módszereit, a jóga pszichológiáját és -gyakorlatát, valamint a védikus kultúra és védanta jól használható módszereit a mi itthoni közegünkre, képviseljük az ősi védikus önfejlesztő és önismereti módszereket és adoptáljuk azt a mai életminőségünk emelésére. Emellett mi Náradások mindannyian rajongunk a védikus művészetekért, mindazért ami közelebb visz egy más típusú finom gondolkodáshoz és fejlődéshez. A tudáson túl szívügyünk a védikus zene, a mantrazene, a mantrasound, örök időn túli végtelen áramló világának a meditatív gyakorlata. Hiszünk abban, hogy a boldogság és benső egyensúly egy tudati munka eredménye, ami mindannyiunk lehetősége. Előadásainkon, képzéseinken, koncertjeinken, jóga óráinkon, jóga nidra relax programjainkon azon dolgozunk, hogy ezt a tudást és gyakorlati módszert átadjuk. – Ma már egy egész kis kiterjedt oktatói csapattal.

Hogyan találtatok az UNICEF-re?

Az együttérzés, a jótékonyság, az önzetlenség, és az adományozás finomítja személyiségünket, és mindannyian többek leszünk általa. Az is aki ad és az is, aki elfogadja. A jógában mi ezt Karma-jógának hívjuk, amikor önzetlenül dolgozunk egy szép célért, vagy támogatunk egy nemes ügyet. Ez is fontos része programunknak, és következetesen keressük azokat a lehetőségeket, ahol valóban fontos ügyekben segíthetünk.

Mi volt a célja a kezdeményezésnek?
Elsődleges cél az UNICEF programjába való bekapcsolódáskor, hogy adományt gyűjtsünk rászoruló, nehéz sorsú gyermekek megsegítésére a mi eszközeinkkel, a jógával, filozófiával, meditációs koncerttel és adományos vegán süti valamint jógazene vásárral.

Hogyan sikerült maga az esemény?
A tervünk várakozáson felül megvalósult, mondhatom, hogy az esemény remekül sikerült. Ez azt jelenti, hogy komoly összegyűlt össze az UNICEF részére és nagyon sok résztvevő látogatott el erre a Narada programra és sokan adományoztak külön is, akik épp már nem tudtak eljönni a programra.

Kaptatok visszajelzést a résztvevőktől, milyen élmény volt a számukra/számotokra?
Igen. Az egyik hírcsoport arról biztosított bennünket, hogy a résztvevők is szívügyüknek tekintik az UNICEF törekvéseit, a másik pedig jelezte, hogy kiválóan érezte magát és magas színvonalúnak tartotta a Narada Akadémia jótékonysági programját. Néhány pozitív komment a résztvevőktől: „Köszönjük a lehetőséget és a lélekemelő élményt!”; „Gratulálok! Nagyon jól éreztem magam. Nagyon jól sikerült!”; „Lélekemelő, csodás este volt!”.

A Narada Védikus Akadémia jótékonysági jógaestjével 676 153 Ft-ot gyűjtött össze az UNICEF számára a nehéz hátterű gyermekek támogatására. Az adományt és a szervezést ezúton is köszönjük!

 

 

Szívesen támogatnád te is a világ nehéz sorsú gyermekeit? Az UNICEF adománygyűjtő oldalán most egyszerűen és kényelmesen el tudod indítani az adományozást. Támogatásod előre is nagyon köszönjük!

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek