Híreink

Anyatejjel a világ körül

2016. szeptember 30. 10:52

A kiállításon részt vevő fotóművészek: Almási J. Csaba, Baricz Kati, Benkő Imre, Eifert János, Emmer László, Fábián Évi, Gőbölyös Luca, Greg Kocsis, Máté Bence, Nánási Pál, Révész Tamás, Sárosi Zoltán, Stiller Ákos, Szilágyi Lenke, Szombat Éva és Vékás Magdolna. Képeik szeptember 23-tól október 12-ig láthatóak éjjel-nappal a Madách téren. A kiállítást pénteken délután 4-kor nyitják meg, a megnyitón az Örkény Színház színészei is közreműködnek.

Az UNICEF Magyar Bizottság és a WHO Magyarországi Képviselet az On The Spot születésről szóló sorozata után kérte fel az Arany Nimfa-, Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjas alkotókat, Cseke Esztert és S. Takács Andrást, hogy ők is álljanak a szoptatás ügye mellé. Az öt kontinensen forgatott műsor, a 9 hónap alatt a Föld körül utolsó epizódjában megszületett a filmesek saját gyermeke is. Ezt a részt vasárnap este újra műsorra tűzi a Duna World, a sorozatból készült DVD-t pedig már a kiállítás pénteki megnyitóján meg lehet vásárolni, ahol minden eladott DVD árából 200 forint az UNICEF számlájára kerül.

A szervezők az anyatejes táplálás augusztusi világhetén hirdették meg a kiállítást az UNICEF és az On The Spot Facebook-oldalán, egyben felhívást tettek közzé, hogy más édesanyák is küldjenek szoptatós fotókat saját magukról a kiállításra. A beküldött képek közül több mint száz szerepel majd a tárlaton montázsokba rendezve.

A tárlattal a szervezetek az anyatejes táplálás fontosságára és elfogadottságára kívánják felhívni a figyelmet a legkülönbözőbb kultúrákban. Az UNICEF – összhangban a WHO ajánlásaival –  szerint olyan szoptatást támogató környezet kialakítása a cél, ahol az édesanyák bárhol és bármikor zavartalanul táplálhatják éhes gyermeküket.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek