Híreink

Az Ének Iskolájának sztárjai a gyerekjogokról

2015. május 02. 13:11

A nagy sikerre való tekintettel április 5-én már harmadik alkalommal indul el a TV2 egyik legnépszerűbb produkciója Az Ének Iskolája. A 7-17 éves gyermekek zenei tehetségkutató műsorában nincs kiesés és nincsen éles kritika. Az adásban kiválasztott gyerekek zenei fejlődését a könnyűzenei szakma kiválóságai, Szandi, Szulák Andrea, Hajós András és Caramel segítik, a műsorvezető pedig Ördög Nóra.

A produkció sikerességét mutatja, hogy tavaly összesen 5 900 374   találkoztak a műsorral, ami 1 285 065 átlag nézettséget jelentett műsoronként a teljes lakosság körében.

A TV2 és a tehetségkutatóban szereplő gyermekek a korábbi évekhez hasonlóan 2015-ben is segítenek az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványnak felhívni a figyelmet a gyerekjogokra, és segítenek adományt gyűjteni a világ leghátrányosabb helyzetében lévő gyermekei számára. A tévécsatorna – a korábbi évekhez hasonlóan – a jelenlegi kampányt is önköltségen vállalta.

Simon Zsolt, a TV2 ügyvezető igazgatója-társtulajdonosa elmondta: „Fontosnak tartjuk a gyermekek jogait, ezért célunk, hogy a gyerekek és a felnőttek is minél szélesebb rétegével megismertessük ezeket az alapvető jogokat.”

„Az ENSZ Gyerekjogi egyezménye kimondja, hogy minden gyermeknek joga van az oktatáshoz, a neveléshez és hogy kibontakoztathassa személyiségét, szellemi valamint fizikai tehetségét és képességeit. Egy szóval joguk van az élethez. Sajnos, ezt a világ nem minden országában tartják fontosnak. Öröm számunkra, hogy egy a gyerekek és a felnőttek között is sikeres műsorban hívhatjuk fel a figyelmet a gyerekjogok fontosságára” – mondta Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az UNICEF célja a leghátrányosabb helyzetű gyermekek esélyeinek javítása az egészségügy, a táplálkozás, a szociális gondoskodás, az oktatás területén, valamint, hogy védelmet biztosítson minden gyermeknek háborús helyzetek, természeti és humanitárius katasztrófák esetén.