Híreink

Az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveti Tanácsa keresi újabb tagjait!

2019. augusztus 28. 11:50

Olyan 12 és 17 év közötti aktív fiatalok jelentkezését várjuk, akiket érdekelnek a gyerekjogok, szívesen dolgoznának az UNICEF Magyarország programjainak népszerűsítésében, örömmel segítenének a szervezet gyerekekkel kapcsolatos programjainak és kampányainak kidolgozásában, véleményezésében.

Többet szeretnék tudni a Fiatal Nagyköveti Tanácsról

A pályázat részleteiről és a benyújtás módjáról lásd a pályázati kiírást:

 

A felnőttek úgyis jobban tudják.

… vagy mégsem?

Mi hiszünk abban, hogy a gyerekek hangjára is oda kell figyelni!

Ezért keressük az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveteit.

 

Te is látod magad előtt azt a világot, ahol egyformán jó gyereknek lenni és felnőtté válni?

Ahol a gyerekek, fiatalok igényeire is odafigyelnek?

Ahol mindenki biztonságban van és védelmet kap az erőszakkal szemben?

Ahol segítenek minden gyereknek azzá válni, aki lenni szeretne?

Ahol komolyan veszik a gyerekeket és bevonják őket a döntésekbe?

 

Segíts nekünk, légy a Fiatal Nagykövetünk!

 

Az UNICEF Fiatal Nagyköveteinek legfontosabb feladatai:

  •  közreműködnek az UNICEF Magyarország gyermekjogi munkájában, képviselik a gyerekjogi programokban a gyermek/fiatal korosztály érdekeit, „hangját”;
  • részt vesznek az UNICEF programjainak népszerűsítésében a közösségi oldalakon és saját településükön, hozzájárulnak az UNICEF kommunikációs csatornáin való szerepléshez;
  • előmozdítják a gyerekek aktív szerepvállalását/részvételét a településen;
  • részt vesznek a következő Fiatal Nagykövetek kiválasztásában és mentorálásában.

 

Az ideális Fiatal Nagykövet

  • 12-17 év közötti (de a jelöléshez/pályázat benyújtásához képest még legalább egy évig nem tölti be a 18. életévét),
  • jó kommunikációs képességgel rendelkezik, határozott fellépésű,
  • az angol nyelvtudás előnyt jelent, de nem feltétel a jelentkezéshez,
  • a település/iskola online és offline (az internet világán kívüli) közösségi életének egyaránt aktív résztvevője (pl. Facebook-aktivitás, diák-, gyermek- vagy ifjúsági önkormányzati tevékenység stb.).

 

A jelentkezéshez küldd el nekünk az önéletrajzodat (a nevedet, a lakóhelyedet, az elérhetőségedet, hogy hány éves vagy, hova jársz iskolába és mit szeretsz csinálni szabadidődben), és egy maximum 3 perces videóüzenetet valamelyik témában:

  1. Milyen további jogot adnál a gyerekeknek a meglévőek mellett?
  2. Mit jelentenek számodra a gyerekjogok? (A videóüzenet kiegészítéseként egy maximum 2 oldalas beszámolóban le is írhatod elképzeléseidet.)

A jelöléseket elektronikusan, a palyazat@unicef.hu email címre kérjük benyújtani; legkésőbb 2019. 09. 30-ig. A videóüzenet elkészíthető mobiltelefonnal vagy bármely más eszközzel, de kérjük, hogy a kész anyagot töltsd fel a YouTube-ra, állítsd be, hogy csak a link birtokában lehessen megtekinteni, és a jelszóval ellátott linket küldd el nekünk a fenti e-mail címre.

Adatkezelés

Ha még nem töltötted be a 16. évedet, szükséges, hogy törvényes képviselőd, tehát valamelyik szülőd vagy gondviselőd hozzájáruljon ahhoz, hogy kezelhessük a személyes adataidat. Ezért kérünk, ha még nem vagy 16 éves, a szülőd vagy gondviselőd küldjön hozzájáruló nyilatkozatot az UNICEF Magyarország részre elektronikus úton a palyazat@unicef.hu e-mail címre vagy postacímére (1077 Budapest, Wesselényi u. 16.), szintén 2019. 09. 30-áig.

Alulírott XY (szül. hely és idő, lakcím, szig. szám) hozzájárulok, hogy XY nevű gyermekem (szül. hely és idő, lakcím) az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveti felhívására pályázatát benyújtsa. Hozzájárulok ahhoz, hogy az UNICEF Magyarország a pályázás során megadott személyes adatokat adatvédelmi szabályzatában rögzített módon felhasználhassa.

A 16. életévét be nem töltött kiskorú pályázata törvényes képviselőjének az adatkezeléshez való hozzájáruló nyilatkozata nélkül érvénytelen. A pályázati anyag benyújtásával a pályázó és/vagy törvényes képviselője hozzájárulását adja, hogy az UNICEF Magyarország a pályázattal kapcsolatban a személyes adatait az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint kezelje. A pályázók és törvényes képviselőik személyes adatainak kezeléséről az UNICEF weboldalán elérhető Adatkezelési Tájékoztató tartalmaz részletes tájékoztatást. Gyermekbarát, közérthető módon megfogalmazott Adatkezelési Tájékoztató a Fiatal Nagykövet pályázat benyújtásához elérhető a honlapon a pályázati kiírás mellékleteként.

A beérkező pályázatokat az UNICEF Magyarország gyerekjogi munkatársai és a jelenlegi Fiatal Nagykövetek bírálják el.

A nyertes pályázat kihirdetésére 2019 októberében kerül sor.

Ha kérdésed van, vagy további információt szeretnél, írj üzenetet az annasara.kovacs@unicef.hu e-mail címre.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek