Híreink

Az UNICEF Magyarország is részt vett a 8. kerületi Önkormányzat „Gyerekbarát Józsefváros” koncepciójának kialakításában

2022. szeptember 29. 12:49

„Ott, ahol a 8 és 80 évesek is boldogok, mindenki boldog – tartja a mondás. Azonban ennek az ellenkezője is igaz: a józsefvárosi gyerekek problémái is nagyon hasonlóak a kerület általános problémáihoz: a legégetőbb gond a gyerekszegénység, melynek kockázatai mind jelen vannak a kerületben; ez pedig kihat az életesélyekre, a kultúrához való hozzáférésre, az oktatásban elért sikerekre” – írja a Józsefvárosi Önkormányzat.

Ezekre a problémákra megoldást keresve a 8. kerületi Önkormányzat közös együttműködésre kérte fel az UNICEF Magyarország gyermekjogi csapatát. Csapatunk örömmel fogadta a felkérést, amely keretében megoszthattuk szakmai tapasztalatainkat gyermekrészvétel és gyermekvédelem témáiban a készülő „Gyerekbarát Józsefváros” koncepcióhoz.

A példaértékű program hat pilléren nyugszik, amelyek egymással szoros összefüggésben állnak: tiszta és zöld, élhető és játékos, biztonságos és megtartó, bevonó és megmozgató, gyarapodó és okos, egészséges és aktív kerületet épít a vezetés az ott lakó gyerekek számára.

Örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy szakmai tapasztalatainkkal segíthettük a Józsefvárosi Önkormányzat törekvéseit, amelyek a kerületben élő gyerekek védelmét és az őket érintő kérdésekbe történő bevonását szolgálják.

Közös célunk a gyermekek érdekeinek érvényesítése.  

Az évekig futó „Gyermekbarát Település” programunkkal szerzett tapasztalataink alapján elmondható, hogy a jógyakorlatokon nyugvó keret és iránymutatás segítségével bármely település „gyermekbarátabbá” válhat.

 

Várjuk további önkormányzatok jelentkezését, akik szeretnének gyerekbarát környezetet fejleszteni, tanácsadó szakembereink készséggel segítenek!

További információ, konzultáció kérés esetén írjon nekünk: unicef@unicef.hu

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek