Híreink

Az UNICEF nem hagyja el Afganisztánt és az afgán gyerekeket

2021. augusztus 23. 13:09

A tálib hatalomátvételt kísérő véres harcok következtében milliók élete van veszélyben. Az UNICEF folytatja a helyszínen végzett munkáját.

 

Az afganisztáni konfliktus 2021 eleje óta több mint 550 gyermekáldozatot követelt, több mint 1400 gyermek pedig megsebesült. A lakosság fele humanitárius segítségre szorul, ami mintegy 18 millió embert, köztük 10 millió gyermeket jelent. Több mint 390 000 ember kényszerült lakóhelye elhagyására, a menekültek fele gyermek. Jelenleg mintegy 4 millió gyermek nem jár iskolába Afganisztánban.

Az UNICEF 65 éve dolgozik Afganisztánban a gyerekekért, munkáját a fokozódó veszély ellenére se szünteti be. Továbbra is mindent elkövetünk, hogy elérjük és biztonságban tudjuk a segítségre szoruló gyermekeket és családjaikat.

Kislányok egy csoportja várakozik egy országon belüli menekülteknek fenntartott táborban, Hajiban, Afganisztán déli részén. A lányok helyzete sokat javult az elmúlt években, most azonban félő, hogy az új tálib kormányzat lerombolja az eddig elért eredményeinket.

 

A válságra való felkészülés jegyében az UNICEF az egész országban életmentő készleteket biztosít:

 

  • Országon belül menekülő gyerekeknek biztosítunk menedéket.
  • Vizet és higiéniás eszközöket szállítunk.
  • Alultáplált és sérült gyermekeket látunk el terápiás élelemmel és gyógyszerekkel.
  • Csecsemőket és kisgyermekeket oltunk be.
  • Iskolákat működtetünk.

 

11 helyi irodánkkal Afganisztán minden régiójában jelen vagyunk

A fenti képen Bahirullah Wyaar, az UNICEF helyi munkatársa ellenőrzi a  Peer Mohammad Kakarthe középiskolában felállított egészségügyi és táplálkozássegítő létesítményeket, amelyek több mint 400 háború elől menekülő család egészségügyi ellátását biztosítják. Az UNICEF 4 sátrat állított fel, hogy a traumatizált gyerekeket pszichoszociális támogatásban részesítse, rekreációs foglalkozások, beszélgetések és játékok formájában. Mobil egészségügyi csapataink  pedig eljuttatják a családokhoz a nélkülözhetetlen gyógyszereket, terápiás élelmiszereket és a szükséges védőoltásokat.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek