Híreink

Az UNICEF újabb 85 kamionnyi segélycsomagot küldött Ukrajnába

2022. március 20. 13:17

A teherautók közel 860 tonnányi egészségügyi ellátmányt, higiéniai csomagot, edukációs és rekreációs felszereléseket, valamint takarókat és meleg ruhákat szállítanak.

Az UNICEF március 17-én újabb jelentős segélyszállítmányt indított útnak a háború sújtotta Ukrajnába. A világszervezet 85 kamionja több mint 858 tonna felszerelést – többek között egészségügyi utánpótlást, higiéniai csomagokat, a gyerekek tanulását, kikapcsolódását segítő oktatási és rekreációs felszereléseket szállít a szükséget szenvedő gyerekek és családjaik támogatására. A 85 teherautóból 78 Ukrajnába, a maradék hét pedig három szomszédos országba – Lengyelországba, Romániába és Moldovába – viszi a felszereléseket.

Március 18-ig 34 kamion érkezett meg Ukrajnába, de az UNICEF illetékesei szerint a következő napokban várhatóan a maradék 44 is célba ér majd. Lengyelországba három kamionnyi segélyszállítmány érkezett: ezeket az Ukrajnából menekülő nők és gyerekek támogatására felállított Kék Pontok felszereléséhez fogják használni. Három teherautó már útban van Románia, egy pedig Moldova felé.

A segélyszállítmány fontos életmentő felszereléseket – köztük orvosi eszközöket, egészségügyi ellátmányt és higiéniai csomagokat –, a gyerekek tanulását és kikapcsolódását szolgáló edukációs, rekreációs felszereléseket, valamint meleg ruhákat és takarókat is tartalmaz.

Segítsd TE is adományoddal az ukrajnai gyerekeket!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek