Híreink

Catherine Russell az UNICEF új ügyvezető igazgatója

2022. február 01. 10:39

2022. február 1. – Catherine Russell lett az UNICEF 75 éves fennállásának negyedik női ügyvezető igazgatója. Összességében a szervezet  nyolcadik vezetője és több, mint 20 ezer ember munkájáért felel.

“Nagy megtiszteltetés és kiváltság az UNICEF nemes céljaiért harcolni és dolgozni a gyerekekért ezekben a vészterhes időkben” – mondta Russell. “Napjainkban gyerekek milliói szenvednek komoly krízishelyzetek, legfőképpen a koronavírus hatásaitól. Az UNICEF szeretné mindenkinek a figyelmét felhívni a gyerekek jogainak és jövőjük biztosítására. Alig várom, hogy nekikezdhessek a munkának!”

2020 és 2022 között Russell az Egyesült Államok kormányának dolgozott a Fehér Házban. Korábban az amerikai külügyminisztérium Global Women Issues programjának nagykövete volt. Ebben a pozícióban sikerült integrálnia a nők problémáját az amerikai külpolitikában. Több mint 45 országban képviselve az államokat. Dolgozott külföldi kormányokkal, többnyelvű szervezetekkel és a civil szférában is. Ő volt a megálmodója az Egyesült Államok serdülő lányokért létrehozott programjának (U.S. Global Strategy to Empower Adolescent Girls).

Russell filozófiából diplomázott a Boston College-ban és jogász doktori címet szerzett a George Washington University Law School jogi egyetemen.

 

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek