Híreink

Csengessen meg egy harangot

2015. február 18. 11:41

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány idén ünnepli 40. születésnapját. Ezen alkalomból még szélesebb körben kívánjuk azokra a gyermekekre felhívni a figyelmet, akiknek az élete veszélyben van. 2000 kis harangból álló installációt szeretnénk az ország nagyvárosaiban megvalósítani.

Minden harang egy gyermekéletet szimbolizál.

A kifüggesztésre kerülő harangokat cégek támogathatják, illetve nyakba akasztható kis csengőkkel is hozzájárulhat az UNICEF programjainak segítéséhez.

Az installáció 2014. december 2-án, jelentős sajtóvisszhang mellett került bemutatásra az Aréna Pláza Jégteraszán, amely ez év február végéig megtekinthető.

 

Legyenek ezek a csengők a szezon legdivatosabb termékei, és közösen mentsünk meg minél több gyermekéletet!

Bár az UNICEF az elmúlt 25 évben 100 millió gyermek életét mentette meg, naponta még így is 17 ezer gyermek hal meg megelőzhető okokból a világon. 58 millió gyermek jövője kilátástalan, mert az oktatásuk nem biztosított a hazájukban dúló háborúk miatt. Problémák Magyarországon is vannak: a legfrissebb adatok szerint 1000 gyermekből 5 nem éli meg az egyéves születésnapját.

Még mindig rengeteg gyermek hal meg a világon, olyan okokból, amelyek megelőzhetőek lennének: 1990-ben 12,7 millió 5 éven aluli gyermek halt meg, 2013-ban pedig 6,3 millió gyermek vesztette életét. Bár a javulás látszik, naponta még mindig 17 ezer olyan gyermekhalálról beszélhetünk, amelyek védőoltásokkal, gyógyszerekkel, megfelelő táplálkozással, tiszta ivóvízzel, vagy a fertőzések időben történő kezelésével megelőzhetőek lennének.

Minden 5. másodpercen meghal egy gyermek, minden 5. másodpercben megkondul egy harang.

Hisszük, hogy érdemes másokért tenni.

Csengessen meg egy harangot és mentsen meg egy gyermekéletet!