Híreink

Egy nap MINDEN GYEREKRŐL, minden gyerekért

2023. november 09. 12:16

Novemberben ünnepeljük a Gyermekek Világnapját, amely apropóján az UNICEF Magyarország egy nagyszabású konferenciával készül, amelynek fő támogatója a Magyar Suzuki Zrt.

Hogy vannak a gyermekeink? Hogy vagyunk mi, gyermekeket nevelő, tanító, körülvevő felnőttek? Megvannak az eszközeink, jó technikáink, hogy felismerjük és segítsük a fiatalokat, ha bajban vannak? Tudunk velük beszélni, kapcsolódni hozzájuk? Hogyan segít ebben bennünket a társadalom, a kisközösségünk és családunk? Nehéz témákban is megtaláljuk velük a közös hangot? Mit tegyünk, ha a válás megviseli a gyermekünket? Mit tegyünk, ha gyomorgörccsel indul az iskolába? Hogyan segítsünk neki csökkenteni a szorongást?

Az utóbbi években a szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek és nem utolsó sorban a gyerekeknek is számos váratlan nehézséggel kellett szembenézniük, amelyekre nem lehettek felkészülve. Az elhúzódó pandémia és hosszútávú következményei, a zajló háborúk okozta általános aggodalom, a gazdasági körülmények változása, a hazai oktatási rendszer instabilitása mind hatással vannak az érintettek mentális egészségére.

A gyerekek különösen nehéz helyzetben vannak, ezért egyre többen szorulnak lelki segítségre.

 Az UNICEF Magyarország évek óta kiemelten foglalkozik a hazai gyermekek, fiatalok és az őket körülvevő felnőttek lelki egészségnek megóvásával, számos ingyenesen elérhető kurzussal, képzéssel és letölthető anyagokkal nyújt segítséget hasznos technikák elsajátításához.

Ezúttal azonban egy nagyszabású, közös beszélgetésre hívja Önöket!

Beszélgessünk minden gyerekről! 

A szervezet november 16-án az Akvárium Klubban egész napos Gyermekjogi konferenciát szervez szülők, nagyszülők, pedagógusok és gyerekekkel foglalkozó szakemberek számára. 17, gyerekeket és fiatalokat érintő fontos témában, 40 ismert szakember közreműködésével nyílik lehetősége minden résztvevőnek feltárni a legégetőbb nehézségeket és megtalálni a megoldásokat azokra a kihívásokra, amikkel a fiataloknak napi szinten kell megküzdeniük. 

A részvétel INGYENES, de a nagy érdeklődésre való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött! A kerekasztal beszélgetések, előadások, közös viták, interaktív workshopok és kiállítások 3 párhuzamos teremben zajlanak majd.

Szó lesz az erőszakmentes gyermekkorról, a korai élmények hatásairól, a gyermekkori fejlesztésekről, az iskolai bántalmazásról, a szülőség kihívásairól, a mesterséges intelligencia előnyeiről és veszélyeiről és egy manapság igazán aktuális kérdésről is: milyen felelőssége van a társadalomnak, a családnak és a kisközösségeknek abban, hogy hogy is vagyunk valójában? Erről dr. Máté Gábor és Al Ghaoui Hesna fognak beszélgetni a gyermekjogi konferencia záróbeszélgetésén.

RÉSZLETES PROGRAM, ELŐADÓK ÉS REGISZTRÁCIÓ >>> https://unicef.hu/gyermekjogi-konferencia-2023

Az UNICEF nemzetközi kutatásai alapján globálisan 7-ből 1 gyermek mentális (leggyakrabban szorongásos vagy depressziós) zavarban szenved, ezért november 16-án a lelki egészség több szempontból is központi téma lesz. 

A „bullying” jelenségéről és működésmódjáról a szakemberek mellett a nyár végi fesztiválszezonban indított #NENÉZZFÉLRE kampányban résztvevő ismert zenészek is megszólalnak a konferencián. Az UNICEF Magyarország Péterfy Borival, a Bagossy Brothers Company-val, T. Danny-vel, a Halott Pénzzel, Senaval és Columboval, az Irie Maffia előadóival és Lil Frakkal karöltve buzdít arra, hogy senki ne nézzen félre, ha valakit bántanak a környezetében, mert már egy jó szó is sorsfordító lehet.

Az UNICEF Magyarország szeretettel vár minden érdeklődőt a konferencián, érdemes már most helyet foglalni! 

A rendezvény fő célja, hogy a sokszor eszköztelenséget és tehetetlenséget megélő szülők, nagyszülők, rokonok és pedagógusok útmutatást kapjanak a szakemberektől és ismerjék fel időben, ha gyermekük problémával küzd. A mindennapokban hasznosítható tanácsokkal térjenek haza, tudják, hová fordulhatnak segítségért és nem utolsó sorban – saját mentális egészségük érdekében – felismerjék, hogy nincsenek egyedül problémájukkal.

Az esemény fő támogatója a Magyar Suzuki Zrt.

További kiemelt támogató a Magyar Telekom.

Köszönjük az Akvárium Klubnak, hogy a helyszínt biztosítják!

Köszönjük a feat. reklámügynökség közreműködését! 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek