Híreink

Felkészülünk a koronavírus-elleni védőoltásra

2020. október 26. 13:15

Amíg a világ a COVID-19 vakcinára vár, az UNICEF fecskendők és egyéb szükséges eszközök beszerzésével már elkezdett felkészülni az oltóanyag gyors, biztonságos és hatékony beadásának lehetővé tételére.

Amint a vakcinákat biztonságosnak és használatra késznek minősítik, a világnak megfelelő mennyiségű fecskendőre lesz szüksége, hogy beadhassák az oltóanyagot. Az előkészületek megkezdéseként az UNICEF idén 520 millió fecskendőt fog felhalmozni raktárjaiban, ami garantálja, hogy ezek a kellélek még a COVID-19 oltások előtt megérkezzenek az országokba.

2021 folyamán – feltételezve, hogy elegendő adag COVID-19 vakcina készül – 1 milliárd fecskendőt szállítunk majd a vírus elleni tevékenységek támogatása érdekében. Emellett 620 millió fecskendőt biztosítunk az olyan oltással megelőzhető betegségek leküzdésére, mint a kanyaró vagy a tífusz.

Az UNICEF ezenkívül 5 millió veszélyes hulladék összegyűjtésére alkalmas dobozt is vásárol, hogy a használt fecskendőktől és tűktől biztonságos módon lehessen megszabadulni, ezzel is megakadályozva a tűszúrások és a vér útján terjedő betegségek kockázatát.

Az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség (GAVI) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködésével az UNICEF azért dolgozik, hogy biztonságosan és hatékonyan eljuttassa a járvány megelőzéséhez nélkülözhetetlen kellékeket a világ minden pontjára. Ha teheted, támogasd munkánkat: https://unicef.hu/segitek

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek