Híreink

Fiatal nagyköveteink az éhező gyermekek megsegítéséért főznek az abonyi Tarka Borjú főzőversenyen

2023. augusztus 02. 11:48

Az UNICEF Magyarország legújabb „Főzz a gyermekekért!” kampányában idén nyáron bárki hozzájárulhat a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő gyermekek élelmezéséhez. Szervezetünk mindenkit arra bíztat, hogy aki teheti, lássa vendégül egy saját jótékonysági akció keretében a barátait, szervezzen kerti bulit, közösségi összejövetelt, pikniket, vállalati csapatépítőt vagy sütivásárt úgy, hogy közben a világon jelenleg éhező gyerekekre is gondol. A közös étkezés legyen egy adománygyűjtő akció, amelyen a vendégek a világ válságövezeteiben élő alultáplált gyermekeket támogathatják.

Így tesz az UNICEF Magyarország két fiatal nagykövete is, akik az abonyi Tarka Borjú főzőverseny keretében nagyszabású adománygyűjtő kampányt indítanak.

Kapai Rami és Karsai Vivi, a szervezet két lelkes fiatal nagykövete szívén viseli a gyermekek sorsát, így nagy örömmel csatlakoznak az augusztus 5-i abonyi főzőversenyhez. Az anyukájukkal és Abony Város polgármesterével, Pető Zsolttal karöltve készülnek az eseményre. Nagy reményeket fűznek a családi recept alapján készülő vörösboros marhapörkölthöz, amellyel nem csak győztesként szeretnének kikerülni a versenyből, hanem bíznak abban is, hogy az abonyiak a kóstolásért cserébe a helyszínen, illetve a “Főzz a gyermekekért” kampány online felületén adakoznak az alultáplált, éhező gyermekek részére. Pár ezer forint is sokat számít, hiszen jelenleg több mint 148 millió öt éven aluli gyermek életveszélyesen alultáplált a világban.

Az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei várják a vendégeket a csapat sátránál, ahol a főzés és adománygyűjtés mellett a szervezet kollégái és önkéntesei az Ébresztő óra programmal is készülnek.

A csapat és a szervezők mindenkit szeretettel várnak a helyszínen, ahol az UNICEF Magyarország fiatal nagykövetei örömmel válaszolnak a “Főzz a gyermekekért” kampányt, a szervezet munkáját és a fiatal nagyköveti szerepkört érintő kérdésekre a sajtó munkatársainak.

“Ne feledd, jót (t)enni jó!

Bővebben a kampányról: Abony nagykövetei | Te is tehetsz! – UNICEF Magyarország

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek