Híreink

Földcsuszamlás Pápua Új-Guineában

2024. június 04. 16:24

Az érintett lakosság több mint 40 százaléka 16 éven aluli

A 2024. május 31-i, pápua-új-guineai földcsuszamlást követően az UNICEF munkatársai fáradhatatlanul támogatják a katasztrófaelhárítás munkáját Enga tartományban. A természeti csapás többszáz halálos áldozatot követelt, tönkretette a terület létfontosságú infrastruktúráját, és ezrek otthonát rombolta le.

A mentési munkálatokat a helyi védelmi erő vezeti, ám a körülmények rendkívül nehezek, a terep továbbra is instabil, és a megrongálódott utak is nehezítik a katasztrófa sújtotta övezet elérését.

Szoros együttműködésben dolgozunk az új-guineai hatóságokkal és civil szervezetekkel, hogy életmentő támogatást nyújtsunk e szörnyű katasztrófa túlélőinek” – mondta Angela Kearney, az UNICEF képviselője. „Az érintettek több mint 40 százaléka 16 év alatti gyermek, akik számára súlyos traumát jelent a családjuk, otthonuk és megszokott életük elvesztése.”

Az UNICEF a mentési munkálatok első lépéseként higiéniai készleteket osztott szét, amelyek vödröket, kannákat, szappant, valamint mosható egészségügyi betéteket, törlőkendőket és egyéb olyan tárgyakat tartalmaztak, amelyeket már a katasztrófa előtt az országban raktározott.

Szervezetünk gyorsan felmérte az érintett közösségek higiéniai, oktatási, gyermekvédelmi, egészségügyi, illetve táplálkozási igényeit is. Eközben a helyi hatóságok a védelmi erők támogatásával alapvető szolgáltatásokat és támogatást biztosítanak a lakóhelyüket elhagyni kényszerülőknek.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek