Híreink

Főzéssel támogatta a Budapest Voices az UNICEF Magyarországot

2018. augusztus 01. 15:38

Száz adag babgulyást és száz adag gombával töltött káposztát főztek a Budapest Voices tagjai augusztus 5-én a Szimpla Kertben. Az ételt a helyszínen árusították, és a bevétellel az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját, azon belül kiemelten az Ébresztő-óra programját támogatták.

A Szimpla Kert vasárnapi háztáji piacán rendszeresen főznek szervezetek, hogy a finomságokat adományért cserébe értékesítsék, és a bevételt céljaik megvalósítására fordíthassák. Nem ritka az sem, hogy a civil szervezetek javára egy gasztroblogger vagy közéleti személy főz, és reklámozza is az eseményt. Az UNICEF Magyarország munkatársai  a Budapest Voicest kérték fel a jótékonysági főzésre, akik boldogan vállalták a feladatot és a világ legrászorultabb gyermekeiért ragadnak fakanalat. Az énekegyüttes tagjaitól egyébként sem áll távol a gasztronómia világa, maratoni próbáik rendszeresen kulináris élménnyel is járnak: szinte mindig visz valaki a kórusból otthon készült sütit, meleg ételt a találkozókra. Nem véletlen az sem, hogy a Budapest Voices második, Finomra hangolva című lemeze egy szakácskönyvvel együtt jelent meg, amiben a kórustagok receptjei szerepelnek.

A Szimplában száz adag babgulyást és száz adag gombával töltött káposztát készített a csapat augusztus 5-én. Az előkészületek már reggel elkezdődtek, hogy az érdeklődők fél 12-től fél 2-ig megebédelhessenek. A bevételt az UNICEF Magyarország elsősorban az Ébresztő-óra projektjére költi. Az Ébresztő-óra az UNICEF Magyar Bizottság első országos iskolai programja, melynek keretében a szervezet által kiképzett előadók tartanak interaktív foglalkozásokat 4-12. osztályos gyermekeknek. A foglalkozások témái: gyermekjogok, gyermekek helyzete a világban, gyermekekkel szembeni erőszak. A 90 perces foglalkozások végére a gyerekek megtudják, hogy hol találnak segítséget olyan helyzetben, ami már reménytelennek tűnik, és mit tehetnek, amikor tehetetlennek érzik magukat. Természetesen az UNICEF Magyarország munkatársai és önkéntesei is a helyszínen voltak a főzés ideje alatt és örömmel válaszoltak az érdeklődők kérdéseire, valamint gyermekeknek szóló programokkal is készültek. A korán kelőket a szervezők már reggeltől házi süteményekkel várták.

A Budapest Voices tagjai és az UNICEF Magyarország munkatársai örülnek a sikeres programnak és köszönik, hogy ilyen sokan el tudjak jönni. A megmaradt ételeket a Heti Betevő Egyesület aktivistái elszállították és a rászorulóknak adták.

A Budapest Voices a főzőtudománya után igyekszik zenei tudását is megcsillantani a fővárosban, ugyanis augusztus 11-én a Kobuci Kertben adnak koncertet.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek