Híreink

“UNICEF Gyerekhang” pályázat

2018. szeptember 18. 14:31

November 20-a 1989 óta a gyermekek jogainak világnapja. Ebből az alkalomból az UNICEF Magyarország alkotópályázatot hirdetett 6-18 éves gyermekek számára. A pályázat témája: “Ha lehetne egy kívánságom, akkor…”

Közel ezer pályamű érkezett az ország minden pontjáról. A „Ha lehetne egy kívánságom…” gondolat ihlette meg a fiatalokat, a zsűrinek három korosztályban kellett győzteseket hirdetnie, nehéz helyzetüket jól jelzi, hogy két kategóriában is holtverseny született a második helyen. A győztes alkotásokat országszerte láthatják az érdeklődők, hiszen a JCDecaux felajánlásának köszönhetően city light plakátokon köszönnek vissza a képek november 16-tól.

 

A pályázat nyertesei

 

6-10 éves korosztály:

 

11-14 éves korosztály:

15-18 éves korosztály:

„A képeket végiglapozva láthatjuk a gyermeki elme elevenségét, lovak, kutyák, pónik és sok unikornis tűnik fel, valamint rengeteg bájos kívánság: volt, aki például biciklire vágyott, más arra, hogy legyen 3. része a Deadpoolnak. Sokan egy szebb, jobb, élhetőbb világról álmodnak – ez visszatükröződik a győztesek alkotásain is. Olyan jövőkép tárul elénk ezekben az alkotásokban, amelyekben kevesebb az erőszak, az éhség, szenvedés, és zöldebb, tisztább a világ” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Ezúton szeretnénk megköszönni minden gyereknek, hogy elkészítették a rajzokat és minden szülőnek, pedagógusnak, hogy támogatták a gyerekeket, fiatalokat és lehetővé tették, hogy eljussanak hozzánk az alkotások.

A pályázattal kapcsolatban az alábbi e-mail címen kérhet felvilágosítást: palyazat@unicef.hu

Ha véletlenül lemaradtál a pályázatról, de szeretnéd megmutatni, hogy neked mi lenne a kívánságod, még megteheted! Rajzold vagy fotózd le, töltsd fel Instára vagy Facebookra a #WorldChildrensDay és #GoBlue hashtagekkel, és ne felejtsd el betaggelni az @unicefhungaryt!

 

A Gyerekrajz pályázat főtámogatója:

az ICO Zrt. SÜNI márkája

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek