Híreink

Háború Ukrajnában: Több mint 50 ezer gyereknek segíthetnek az UNICEF Odesszába irányított segélyszállítmányai

2022. július 28. 16:03

A gyerekvédelmi szervezet 27 kamiont indított útnak a háború dúlta dél-ukrajnai térségbe. Az orosz erők a napokban újabb pusztító rakétacsapást indítottak a kikötőváros ellen, a támadásnak civil áldozatai is lehetnek.

Az UNICEF 27 kamionnyi segélyszállítmányt indított útnak a háború sújtotta Odesszába – jelentette be szerdán a gyerekvédelmi szervezet. A teherautók többek között víztisztító berendezéseket és higiéniai felszereléseket szállítanak a háború dúlta dél-ukrajnai városba, amelyet a napokban újabb rakétatámadás ért.

Az UNICEF szerint a térségbe irányított életmentő felszerelések több mint 50 ezer, az ostromlott kikötővárosban és környékén élő gyereknek segíthetnek. A víztisztitáshoz szükséges szűrőberendezések és vegyi anyagok segítségével közel 110 ezer embert láthatnak el tiszta ivóvízzel; a higiéniai csomagok pedig 14 ezer gyerek egészségének megóvását segíthetik.

„Az UNICEF életmentő felszereléseket szállít az olyan, kiemelten veszélyeztetett térségekbe, mint Odessza és az azt körülvevő települések, hogy a lehető leggyorsabban reagálhassunk azokra a problémákra, amelyek a legkiszolgáltatottabb, folyamatos harctól és tüzérségi támadásoktól sújtott családokat fenyegetik Ukrajna keleti részén – jelentette ki Murat Sahin, a világszervezet ukrajnai képviselője. A tiszta ivóvíz előállításához szükséges felszerelések és a higiéniai csomagok a becslések szerint több mint 50 ezer gyerek egészségének megóvásához járulhatnak hozzá ezekben a nehéz időkben.”

Az UNICEF Odessza mellett más, a fronthoz közeli térségekbe is szállít segélyfelszereléseket. Köztük Mikolajivba is, amelyet az elmúlt hetekben súlyos tüzérségi támadások értek. A segélyszállítmányok a helyiek mellett azoknak a családoknak és gyerekeknek is komoly segítséget jelenthetnek, akik a korábban kirobbant harcok miatt kerestek menedéket Odesszában.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek