Híreink

Egyedül maradt kislány Vuhanban – Juanjuan története

2020. február 26. 13:00

Az öt éves Juanjuan Kínából, Vuhanból származik, a város a koronavírus, más néven COVID-19 epicentruma. A kislány szüleinek és nagyszüleinek COVID-19 vírus tesztje pozitív lett, ami miatt kórházba kerültek. Családjában Juanjuan az egyetlen, aki nem fertőződött meg, és így egyedül maradt. A kórház személyzete úgy döntött, hogy vigyáznak a kislányra, és jelenleg egy önkéntes társaságában tölti napjait.

 

 

Vuhanban több tízezer koronavírus esetről számoltak be, a város január 23. óta karatén alatt áll. A metropolisz legtöbb szállodáját bezárták, így Juanjuan és a rá vigyázó önkéntes a kórházban kapott egy szobát. Étkezést a kórházi személyzet biztosít neki, és azt is megtanították a kislánynak, hogyan védekezhet hatékonyan a vírus ellen.

 

 

Juanjuan napok óta külön él a családjától, de nem vesztette kedvét. Nagyon odafigyel az őt gondozók tanácsaira, hogy egészségesen táplálkozzon, eleget pihenjen és ha szép idő van, a napsütésbe is kimegy. Az önkéntes segítségével Juanjuan sokszor felhívja édesanyját, ami mindig felvidítja.

Juanjuan sok-sok rajzot készített a kórházban tartózkodása során. A rajzok egy része arról szól, hogy az édesanyjával egy parkban játszik vagy a nagymamájával úszik, de a koronavírus is gyakori főszereplője a rajzainak.

 

 

A ötéves Juanjuan rajzolta ezt a vörös vírusok által körülvett napot a kínai Vuhani Tudományegyetem kórházában, 2020. február 17-én. „Ezek vírusok. A nap megperzseli őket”- mondja.

 

 

“Ez egy vírus, és ezek a kalapácsok leütik”- magyarázza.

Az UNICEF együtt dolgozik a kínai kormánnyal, a WHO-val és más partnerekkel az újfajta koronavírus járvány megállítása érdekében. A szervezet januárban jelentős mennyiségű felszerelést, elsősorban orvosi maszkokat és védőruhákat küldött a gócpontnak számító Hupej tartományba és a jövőben is támogatja a betegség elleni védekezést.

 

(A történetben a kislány nevét megváltoztattuk és szülei hozzájárultak a fotók megosztásához.)

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek