Híreink

Jubileumi bélyeggel ünnepli az UNICEF születésnapját a Posta

2015. február 11. 12:16

Jubileumi bélyeggel köszönti a Magyar Posta az 1975-ben alapított UNICEF Magyar Bizottságot. A szervezetet negyven évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre, hogy minden gyermeknek biztosítsák az őket megillető alapvetőjogokat: védelmet, egészséget, oktatást és egyenlőséget.

Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk az elmúlt negyven évben elért eredményekre, arra, hogy évről évre egyre több gyereket és felnőttet sikerült elérnünk a gyerekjogokkal kapcsolatos üzeneteinkkel. Reméljük, hogy ezek az üzenetek most a Magyar Posta egyedi, UNICEF-es bélyegeivel minél több emberhez el fog jutni.”

Sárközy Ágnes a Magyar Posta filatéliai igazgatója elmondta: „A magyar bélyegkibocsátás történetében több olyan bélyeg is fellelhető, amelyek középpontjában a gyermekek állnak, a nemzetközi UNICEF szervezet 1996-os megjelenítését követően , idén először kerül forgalomba olyan filatéliai alkotás, amely a magyarországi szervezetet  helyezi középpontba. A bélyeg olyan műalkotás, amelynek üzenete mindenkit elér, mindenki számára érthető, éljen a világ bármely részén. Ezért tartom kulcsfontosságúnak az UNICEF Magyar Bizottság fennállásának negyvenedik évfordulója alkalmából kiadott jubileumi bélyeget.”

Az UNICEF Magyar Bizottság munkájára nagy szükség van: egyes becslések szerint, ma Magyarországon minden tízedik gyermek erőszak áldozatává válik. Bár hazánkban zéró tolerancia van a gyermekbántalmazással szemben, mégis a szülők 70 százaléka elfogadhatónak tartja, ha megüti a gyermekét. Továbbá a magyar gyerek több mint negyede úgy gondolja, hogy a szüleinek joguk van megütni őt. Az UNICEF szerint a gyermekbántalmazás teljes mértékben megelőzhető és minden veszélyben lévő gyereknek joga van a védelemhez, a megfelelő segítséghez.

Az UNICEF Magyar Bizottság idehaza olyan kampányokat indított, amik a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt segít a gyerekjogok megértésében, továbbá párbeszédeket kezdeményez az érintett felek között, kutatásokkal segít értelmezni és kézzelfoghatóbbá tenni a problémákat, valamint ajánlásokat tesz a kormány felé, és igyekszik nyomást gyakorolni.

Az UNICEF Magyar Bizottság hozta létre a bababarát kórház fogalmát és rendszeresen felszólal a szoptatás fontossága mellett. Ébresztő-óra néven indította el országos gyermekjogi edukációs programját, 4-12. osztályos tanulóknak. Továbbképzéseket tart a média munkatársai számára arról, hogyan lehet a gyerekeket érintő témákat úgy bemutatni, hogy a jogaik ne sérüljenek. A világon elsőként a magyar iroda fejlesztett ki olyan okostelefon alkalmazást, a HelpApp-et, amely erőszakos helyzetekben azonnali segítséget nyújt a gyerekeknek.Mindemellett pedig negyven éve folyamatosan dolgoznak azon, hogy a magyar adományok is hozzásegíthessék a világ legrosszabb helyzetben lévő gyerekeit egy szebb gyerekkorhoz.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek