Híreink

Kihirdették az „Ukrajnából Menekült Gyermekek Ellátása és Befogadása 2024” című pályázat nyerteseit

2024. június 05. 14:03

Az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodája Budapest Főváros Önkormányzatával együttműködésben olyan szervezetek számára hirdetett pályázatot, amelyek tevékenysége a Budapesten élő, Ukrajnából menekült gyerekek befogadását, ellátását és oktatását segíti. A Fővárosi Szociális Közalapítvány által kezelt 17 nyertes pályázó városszerte valósít meg inkluzív koragyermekkori fejlesztő programokat, amelyek mind a menekült gyerekeket, mind a helyi gyerekeket és a velük foglalkozó szakembereket hivatott segíteni.

© Budapest Főváros Pilar Gonzalez Rams az UNICEF Regionális Ukrán Menekültprogram Magyarországi Irodájának a vezetője

A nyertes pályázatok elsődleges célja elősegíteni azoknak a nyolc év alatti ukrajnai menekült gyermeknek az oktatását és fejlesztését, akik a háború elől Budapesten találtak menedéket. A pályázattal ugyanakkor a hátrányos helyzetű, magyar gyerekek inkluzív gyermekjóléti ellátását, oktatását és fejlesztését is támogatják a szervezők. A gyerekek számára nyújtott közvetlen szolgáltatások és eszközök biztosítása mellett a szüleiket és kísérőiket támogató szolgáltatásokra, szakemberek képzésére, valamint intézményi fejlesztésekre is lehetett pályázni.

Számos tudományos bizonyíték mutat rá, hogy a koragyermekkori fejlesztés jótékony hatással van a gyermekek iskolai előmeneteléhez szükséges készségek kialakulására, például elősegíti a képzelőerő, az alkotókészség és a szocializáció fejlődését.

A pályázat nyerteseinek listája és a pályázatok megtekinthetőek a Fővárosi Szociális Közalapítvány honlapján: Döntés az Ukrajnából Menekült Gyermekek Ellátása és Befogadása 2024 pályázati kiírásra beérkezett pályázatokról (fszka.hu)

Gratulálunk a pályázat nyerteseinek!

© Budapest Főváros Együttműködésben az UNICEF, Budapest Főváros Önkormányzata és a Fővárosi Szociális Közalapítvány

Az UNICEF a Fővárossal együttműködésben 2022 óta gyermekvédelmi és oktatási programokkal támogatja a Budapestre érkező ukrajnai gyerekeket és családjaikat. Készpénztámogatási programunk keretében eddig több mint 1.600 háztartást, vagyis 6.000-nél több gyermeket és gondviselőt értünk el.

Többet szeretnék tudni az UNICEF ukrajnai gyerekekért végzett munkájáról

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek