Híreink

KÉRDŐÍV: kisgyerekes anyák a munkaerőpiacon

2020. július 28. 14:51

Az UNICEF Magyarország 2019 novembere és 2020 augusztusa között vegyes módszertanú kutatás keretében keresi arra a választ, hogy szakpolitikai és gyakorlati szinteken milyen lehetőségei vannak a munkaerőpiacon a kisgyerekes családoknak.

A kutatás keretében megnéztük eddig, hogy a társadalom szempontjából milyen elvárásoknak kell megfelelnie a kisgyerekes anyáknak, hogy a járványidőszak alatt változtak-e a családon belüli munkamegosztás arányai, szakértők segítségével vizsgáltuk meg, hogy mi tesz egy munkahelyet családbaráttá,  vajon összeegyeztethető-e a család és a karrier.

A kutatás az utolsó szakaszába lépett, most Ön is részt vehet benne.  Amit meg tudunk ígérni az az, hogy válaszait (anonim formában) eljuttatjuk a döntéshozók felé és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a munkahelyi kultúra hazánkban is egyre inkább a családok érdekeit is figyelembe vegye, és a nem tipikus foglalkoztatási formák igénybe vehetőek legyenek kisgyerekes anyák számára is. A kérdőív önkéntes, anonim és tíz perc alatt kitölthető. Véleménye fontos számunkra.

Kitöltöm a kérdőívet

 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek