Híreink

Lezárult az UNICEF Szuperapa fotópályázat

2018. június 18. 14:54

Az Apák napja kampány keretében az UNICEF Magyarország fotópályázatot hirdetett gyerekeknek, hogy egy képpel mutassák meg, mitől szuper az édesapjuk, illetve hogyan látják a kapcsolatukat.

A képeket elbíráló szakmai zsűri elnöke Korniss Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Pulitzer-emlékdíjas fotográfus volt.

Peresztegi Mirkó

 

A beérkező pályaművek közül 3 kapott díjat. A nyolcéves Koós Milán a kertjükben, közös játék közben fotózta le két játszótársát, édesapját és kutyáját. A 10 esztendős Drótos András tavaly, az adriai nyaraláson készítette a „lesifotót” az egyik sziklán jógázó szuperapukájáról, a szintén 10 éves Peresztegi Mirkót pedig két labda ihlette meg, „apalabda” és Mirkólabda együtt hódolnak kedvenc közös hobbijuknak, a zenehallgatásnak.

 

 

A díjazottak egy-egy LEGO ajándékcsomagot nyertek. Gratulálunk!

Az Unicef nemzetközi apák napi kampánya szerint bárkiből Szuperapa válhat, aki az első pillanattól kezdve minőségi időt tölt a gyermekeivel, szereti, védelmezi őket, gondoskodik róluk és együtt játszik velük.

– Egy apa sokkal több, mint a kettes számú szülő, vagy egy segítő kéz. Az apa az egyik legjobb gyermekfejlesztő erőforrásunk, és ha a legjobb életkezdést szeretnénk nyújtani a gyerekeinknek, fel kell ismernünk és fel is kell használnunk ezt a szerepet. – hangsúlyozta az UNICEF Korai Fejlesztés Program globális igazgatója, Dr. Pia Britto.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek