Híreink

Magna Cum Laude az UNICEF-ért

2015. október 15. 13:22

Utóbbi azért is különösen fontos, mert az „UNICEF ott segít, ahol a probléma forrása van”, azaz helyben, a kritikus területeken. Ezek közé tartozik a háborúk által sújtott Szíria, Afganisztán, a Közép-Afrikai Köztársaság vagy Dél-Szudán is, ahol az otthon maradtaknak hatalmas szükségük van a minden napos támogatásra.

Noha az utóbbi évtizedekben a különböző kormányok összefogásának köszönhetően jelentősen csökkent az 5 éven aluli gyermekek halandósága, a helyzet közel sem kielégítő. A gyerekek szempontjából az elmúlt két év különösen nehéz volt:

2014-et az UNICEF pusztító évnek nyilvánította:

15 millió gyermeket érintettek súlyos konfliktusok, például a már említett országokban. De nem pusztán a háborúk nehezítik a fiatalok életét: naponta 16 ezer gyerek hal meg olyan okok miatt, amelyek megelőzhetők lennének. Ilyen ok például, hogy nem kapnak elegendő ételt, vizet vagy gyógyszert.

Épp ezek miatt az okok miatt 2014-ben már 934 vészhelyzeti intézkedést hajtott végre az UNICEF, ami 755-tel több mint a 2013-as évben. Az idei évben a háborúk a legtöbb helyen tovább folytatódtak, ráadásul komoly természeti katasztrófák is történtek, mint például a nepáli földrengés.

A december 29-i jótékonysági koncert bevételeit épp az ilyen problémák megoldására fordítja majd a jótékonysági szervezet.
30 millió menekült gyermek volt a világban. Magyarországon minden 10. gyerek érintett a bántalmazás valamilyen formájában.

A jótékonysági koncertre jegyek  a BROADWAY Jegyirodában kaphatóak