Híreink

MEGHÍVÓ: Traumatizált gyermekek ellátása képzés

2019. november 04. 10:42

A Terre des hommes Alapítvány és a UNICEF Magyar Bizottság Alapítványa tisztelettel meghívja a Barnahus gyermekvédelmi intézmény terápiás munkafolyamatát bemutató képzésére. A Barnahus (”gyermekek háza”) Izlandon alapított és a skandináv államokban is működő igazságügyi és gyermekvédelmi intézmény, módszer. Az intézmény az erőszakot átélt gyermekek igazságügyi, gyermekbarát meghallgatását, orvosi vizsgálatát és traumafeldolgozó terápiáját végzi. Magyarországon Barnahus ház 2016 óta működik Szombathelyen.

Három napos képzésünk a Barnahus módszert mutatja be és 2019. november 19-21 között kerül megrendezésre Budapesten. Az angol nyelvű képzés során szinkrontolmácsolást biztosítunk. A képzés, az arra való utazás, szállás és étkezés költségeit a Terre des Hommes Alapítvány biztosítja.

A képzést Bruna Profaca klinikai szakpszichológus vezeti, aki a zágrábi Gyermek és Ifjúságvédelmi Központ szakértője. A Gyermek és Ifjúságvédelmi Központ (bántalmazás és elhanyagolás következtében) traumát átélt gyermekekkel és családjaikkal való foglalkozás áll.

A képzés során a résztvevők megismerik a trauma fókuszú kognitiv viselkedésterápiát a traumatizált gyermekekkel történő foglalkozás során egyéb terápiás módszerek bemutatása mellett. A képzésen ismertetett fő trauma feldolgozó modell  a három fázisú modell (Judith Herman pszichiáter alapján) – biztonság és  stabilizáció, emlékezés és gyász, újra-kötődés és beilleszkedés.

A képzés és a nem budapesti résztvevők elszállásolása a Lion’s Garden Hotelben történik.  (Budapest, XIV., Cházár András utca 4.) A képzés alatti étkezéseket biztosítjuk.

A képzésen való részvétel ingyenes, de regisztrációköteles. A férőhelyek száma korlátozott, így kérjük, hogy minél hamarabb jelezze részvételi szándékát, szállás igényével és étkezési igényével együtt a klugcsi@tdh-europe.org e-mail címen.

LEZÁRULT A JELENTKEZÉS! Köszönjük az érdeklődést!

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek