Híreink

Pillanatok, amelyek mosolyt csalnak a gyerekek arcára

2022. január 24. 15:58

Ismerjük a mondást; a mosoly ragályos, és ezek a boldog gyerekek a nagyvilágból biztosan bárkit megmosolyogtatnak! Összefoglalónkból kiderül, hogy idén mi csalt mosolyt az arcukra.

Darién régió: A fenti képen látható hároméves Franky elszakadt a szüleitől, amikor a Panamát Kolumbiától elválasztó veszélyes dzsungelen, a Darién régión vágtak át. Néhány nappal később a kisfiút és családját sikerült újra egyesíteni. Frankyt a „la Casitába” vitték, egy menedékhelyre, amelyet az UNICEF és az Aldeas SOS létesített Panamában, hogy megvédjék a kísérő nélkül maradt gyerekeket, amíg a szüleik megérkeznek. A Darién régión gyalogosan átkelő gyerekek száma még sosem volt ilyen magas – 2021-ben januártól októberig majdnem 19.000 gyerek tette meg ezt az utat, majdnem háromszor annyi, mint az előző öt évben összesen.

Banglades: A 15 éves Omar Faruk örül a varrókészletnek, amit kapott és a képzésnek, amin részt vehetett. A tinédzser még saját vállalkozást is indított, így képes anyagilag támogatni a családját. Omar egy fogyatékossággal élő fiatalkorúaknak indított készségfejlesztő programban vesz részt, amelyet az UNICEF a helyi szociális szolgáltatásokért felelős hivatallal közösen támogat.

Bosznia-Hercegovina: A hatéves Asal izgatottan várja első napját az iskolában, Szarajevó közelében. Még kisbaba volt, amikor szüleivel elhagyták Afganisztánt. Keresztülutaztak Törökországon, Görögországon, Albánián és Montenegrón. Asal ma már egyike annak a menekülteknek fenntartott átmeneti táborból kikerülő 60 gyermeknek, akik formális oktatásban részesülnek.

Ecuador: A kis Hanna mosolyog a kamerának. Hanna Pijal Alto településen él Ecuador északi részén. Az UNICEF konténeres víztisztító telepet adományozott a közösség megsegítésére. A telep 1600 embert lát el tiszta vízzel.

Fidzsi-szigetek: A hétéves Jovilisi Raqere mosolyog egy UNICEF által kialakított gyermekbarát helyen a Fidzsi-szigeteken. A Yasa névre keresztelt trópusi ciklont követően a gyermekbarát helyek létesítése az UNICEF sürgősségi segítségnyújtásának része volt, amit a helyi kormánnyal és partnerekkel közösen kiviteleztek.

Niger: Leplezetlen a kislányok öröme Niger északi részén az első tanítási napjukon, miután új iskolaszereket kaptak. Az UNICEF új iskolai felszerelést biztosított, valamint képzést nyújtott a tanároknak és szülőknek, hogy segítsék az iskola működését.

Pakisztán: Egyéves kisfiú nevet a gyermekbénulás elleni oltást beadó nővérre. Pakisztán januárban indította el az első nemzeti oltáskampányát, amelynek célja több mint 40 millió öt év alatti gyermek beoltása volt gyermekbénulás ellen. Több mint 285.000 oltási frontvonalban dolgozó szakember vett részt a kampányban, akik házhoz mentek, miközben gondosan ügyeltek a COVID-19 miatt hozott szigorú biztonsági intézkedések betartására a gyerekek oltása közben.

Venezuela: A 12 éves Erika Estrada mosolyog caracasi otthonának nappalijában, Venezuelában. Erika egyike azoknak a diákoknak, akikhez eljutott egy UNICEF által támogatott iskolai élelmezési program, amelynek célja a gyerekek iskolában tartása. A COVID-19 világjárvány alatt az ételt a gyerekek otthonaihoz vitték, így január és március között több mint 50.000 gyermekhez ért el a segítség.

Vietnám: Ho Van Huy Közép-Vietnámból boldog, amiért tiszta vizet ihat. A januári viharok és áradások közel 2 millió embert érintettek ezen a területen. Az UNICEF vészhelyzeti ellátmányt, köztük víztisztító berendezéseket biztosított az érintett közösségeknek.

Jemen: A súlyos alultápláltságból felgyógyuló négyéves Rowaida örül, hogy újra a testvéreivel játszhat. A gyermekéhezést Jemenben súlyosbítja a fegyveres konfliktus. Közel 2,3 millió öt év alatti gyermek szenved súlyos akut alultápláltságtól. Az UNICEF egészségügyi központok ezreit támogatja, amelyek életmentő kezeléseket biztosítanak a gyermekeknek.

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek