Híreink

Ukrajnai háború: Catherine Russell, az UNICEF ügyvezető igazgatójának nyilatkozata a luhanszki iskola ellen elkövetett támadásról

2022. május 10. 12:56

Május 8. 2022. – „Az UNICEF határozottan elítéli az újabb ukrajnai iskola elleni támadást, annál is inkább, mivel a jelentések szerint az intézményben civilek és gyerekek is menedéket kerestek.”

 

„Még nem tudjuk, mennyi a halottja és a sebesültje van a robbantásnak, de attól tartunk, hogy a merénylet csak tovább növelte a számát azoknak gyerekeknek és civileknek, akik életüket vesztették a háború kitörése óta. A mai napon Ukrajnában is az anyák napját kellett volna ünnepelni, ahelyett, hogy a halott szeretteiket gyászolják.”

 

„Az iskoláknak sosem szabadna katonai célponttá válniuk. Az iskolák és a civil létesítmények megtámadása sérti a nemzetközi humanitárius jogot. A legutóbbi támadás csak egy a számtalan, eset közül, amelyek tragikus módon bizonyítják, hogy háború idején mennyire semmibe veszik a civilek életét.”

Az UNICEF most is a helyszínen segít: támogatjuk az egészségügyi szolgáltatásokat, az élelmezést, a tiszta vízhez való hozzáférést, az immunizációt, az oktatást, a gyermekek és családjaik védelmét.

A munkánk megsokszorozásához Rád is szükség van! 

Segítek

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek