Híreink

Az UNICEF és a Child Helpline International támogatásával ukrán és orosz nyelven is elérhető a Kék Vonal lelkisegély-szolgáltatása

2023. január 23. 13:16

Az UNICEF a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal kötött partnersége keretében a Child Helpline International-al együtt támogatja az ukrán-orosz segélyvonal üzemeltetését.

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány 1993 óta vallott missziója szerint a gyerekeket meg kell hallgatni, segíteni kell nekik, ha bajban vannak, a felnőtteket pedig támogatni kell abban, hogy erre képesek legyenek. Az Ukrajnában dúló háború elől menekülő családok és gyermekek számára, idegen környezetbe kerülve, kiemelten szükség van az érzelmi támogatásra és meghallgatásra.  

Ezért a Kék Vonal ukrán és orosz nyelvű szolgáltatásával biztosítja a lehetőséget, hogy a hazánkban élő Ukrajnából menekült gyermekeknek, fiataloknak és szülőknek az anyanyelvükön is mindig legyen kihez fordulni.  

Az anonim és (magyar hálózatból) ingyenesen hívható lelkisegély-vonalon képzett ügyelők minden kedden és csütörtökön 16.00 és 20.00 között várják a 24 év alatti fiatalok, gyermekek és értük aggódó szülők hívásait ukrán és orosz nyelven, a +36 80 984 590 számon.  

A telefonos lelkisegély-vonal mellett az Alapítvány e-mailben is tud segíteni a hozzájuk fordulóknak. Az ukraine@kek-vonal.hu emailcímre beérkezett ukrán és orosz nyelvű leveleket három munkanapon belül megválaszolják.  

A Kék Vonal minden munkatársa és önkéntese azért dolgozik, hogy a gyerekek valódi odafigyelést, elfogadást és a bajban segítséget kapjanak. Az ukrán és orosz nyelvű szolgáltatás mellett természetesen a magyar nyelvű ügyelők továbbra is a nap 24 órájában várják a megkereséseket a 116 000 számon.  

Annak érdekében, hogy a lelkisegély-vonal híre eljusson az érintettekhez, partnereivel egyetértésben az UNICEF kéri mindazon szervezetek és egyének közbenjárását, akik kapcsolatban vannak, vagy voltak a hazánkba érkező ukrán menekült családokkal.  

A hír megosztása is nagy segítség lehet, ezen túlmenően az Alapítvány lelkisegély-vonalaira jelenleg is várják magyar, valamint ukrán és orosz nyelvű önkéntes segítők jelentkezését.

További részletek az Alapítvány honlapján olvashatóak: www.kek-vonal.hu. 

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek