Híreink

UNICEF: A legrosszabbtól tartunk

2022. április 11. 17:40

Murat Sahin, a világszervezet ukrajnai képviselője a kramatorszki vasútállomás elleni, számos emberéletet követelő támadás után kijelentette: véget kell vetni a civilek – és közülük is elsősorban a gyerekek – elleni támadásoknak.

 

„Határozottan elítéljük a kramatorszki vasútállomás elleni támadást – jelentette ki közleményében Murat Sahin, az UNICEF ukrajnai képviselője a pénteki, civil áldozatokat is követelő orosz rakétacsapás után. – Még nem tudjuk, hány gyerek halt vagy sebesült meg, de a legrosszabbtól tartunk.” Sahin hangsúlyozta: a kramatorszki vasútállomás a súlyos harcok dúlta Donyeck megyéből Ukrajna viszonylag biztonságosabb területei felé menekülő családok egyik fő útvonala.

 

„AZ UNICEF ma is vitt gyógyászati felszereléseket és segélycsomagokat Kramatorszkba” – mondta a világszervezet képviselője. Sahin hozzátette: az elmúlt héten közel 50 tonna életmentő utánpótlást – köztük gyógyszereket, vizet, higiéniai felszereléseket – szállítottak az ukrajnai városba, hogy ezzel is megpróbáljanak javítani a Kelet-Ukrajnában egyre élhetetlenebbé váló körülményeken.

 

„A civileket, és közülük is elsősorban a gyerekeket meg kell védenünk. Véget kell vetni a gyerekek meggyilkolásának” – húzta alá Sahin.

Segíts TE is az ukrajnai gyerekeken: https://unicef.hu/veszhelyzet-ukrajnaban

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek