Híreink

UNICEF állásfoglalás a bejrúti tragédiáról

2020. augusztus 05. 16:44

Az UNICEF egész közösségét megrázta a Bejrútban történt tragédia. A jelenlegi adatok szerint száznál is több halálos áldozata van a robbanásnak, négyezren megsérültek és 300 ezren váltak hontalanná.

Az UNICEF helyi irodáját sem kímélte a katasztrófa, a gyermekvédelmi szervezet egyik kollégája a házastársát veszítette el, hét munkatárs megsérült, többek otthona megrongálódott. A dolgozókat – akárcsak Libanon teljes lakosságát – sokkolták az események.

Az UNICEF a helyszínen együtt dolgozik az állami szervekkel és a partnerekkel, hogy a lehető leggyorsabban segítséget nyújthasson a bajba jutott gyerekeknek és családjaiknak, valamint az értük dolgozó egészségügyi személyzetnek. A szervezet ivóvizet juttatott el a kikötői dolgozóknak, a helyi partnerek segítségével elkezdődött a traumatizált gyerekek pszichológiai ellátása, valamint a kikötőben maradt, még használható gyógyszerek kimentése, folyamatosak az egyeztetések a következő lépésekről.

Az UNICEF elkötelezett a libanoni gyerekek és családjaik támogatása mellett. A koronavírus amúgy is hatalmas terhelés alatt tartotta a helyi egészségügyi rendszert, az orvosok, ápolók fáradtak, a kórházak túlterheltek, az ország gazdasága a robbanás előtt is rossz állapotban volt.

Képeinken a teljesen elpusztított kikötő, valamint a robbanást követő káosz pillanatai láthatók: egy férfi egy sebesült lányt cipel a hátán, valamint egy idős hölgyet evakuálnak a sérült, részben lakhatatlanná vált Mar Mikhael városrészből.

Az UNICEF Magyarország is megkezdte az adománygyűjtést a rendkívüli tragédia kármentesítése érdekében. A szervezet munkáját a következő weboldalon lehet támogatni akár egészen kis felajánlásokkal is:

 

SEGÍTEK

Segíts a kritikus helyzetben lévő gyerekeknek!

Havi rendszeres adományoddal életeket menthetsz.

Segítek